Sestra oslobođenog pomorca: ‘Sve ove dane nismo oka sklopili. Neću mu više dati da plovi’

Hrvatski pomorac je u nedjelju ujutro sletio u Švicarsku

Hrvatski pomorac i ostali članovi posade teretnog broda Glarus pušteni na slobodu. Potvrdila je to u nedjelju brodska švicarska tvrtka Massoel Shipping te naše Ministarstvo vanjskih poslova.

“Prije ove plovidbe rekao mi je da mu je to zadnji odlazak na brod. I bit će mu zadnji jer mu više neću dati da plovi. Hvala Bogu da je živ i zdrav. Sve ove dane oka nismo sklopili. Bili smo najsretniji ljudi kad nam se javio. Jedva čekamo da ga vidimo. Treba se vratiti za dva ili tri dana”, rekla je pomorčeva sestra za 24sata.

Podsjetimo, ovog rujna su nigerijski pirati oteli 12 članova posade švicarskog teretnog broda, među kojima i jedan hrvatski državljanin. Brod Glarus napadnut je u nigerijskim vodama, a prevozio je pšenicu od Lagosa do Port Harcourta.

Gusari su se tijekom napada uspeli ljestvama i prerezali žicu na palubi te su uništili veći dio komunikacijske opreme na brodu.

Hrvatski pomorac je zajedno s ostalim zatočenim kolegama u nedjelju ujutro sletio u Švicarsku, gdje će ostati nekoliko dana i obaviti potrebne liječničke preglede.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari