SINDIKATI OKRENULI LEĐA VLADI: Orešković ima vremena za trećerazredne bankare, a nema za nas?!

‘Mi nismo besposličari koji samo ćekaju Vladu da ih pozove na pregovore’, kaže Ribić

Šest sindikata javnih službi – Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara-medicinskih tehničara, Sindikat zaposlenih u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, i Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi – nisu se danas pojavili u Vladi na pregovorima o realizaciji sporazuma o povećanju osnovica za plaće od šest posto uslijed rasta BDP-a za više od dva posto u zadnja dva tromjesečja.

Kažu kako nisu došli u Banske dvore jer smatraju da nisu ispunjeni uvjeti za nastavak pregovora.

Umjesto toga, pozvali su premijera Tihomira Oreškovića na prvi pregovarački sastanak u prostorije Matice sindikata u ponedjeljak u 9:30 sati.

“Mi ne dolazimo ne zato što nam se ne pregovara ili da kupujemo vrijeme. Naš sporazum je na snazi i nemamo razloga za žurbu. Mi smo bili inicijatori pregovora, mi smo sjeli s ministrom financija, a sve skupa može završiti sa stotinama tisuća sudskih sporova”, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Vilim Ribić dodajući da oni jesu za pregovore, ali one koji su dobro pripremljeni.

“Mi nismo besposličari koji samo crkaju Vladu da ih pozove na pregovore. Predsjednik Vlade je obvezan sudjelovati barem na prvom pregovaračkom sastanku. Ako Orešković ima vremena za sastanke s trećerazrednim bankarima po Austriji, onda nam se nekako čini da bi morao imati sat vremena za sindikate”, zaključio je Ribić.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari