NAPOKON

Situacija u Dalmaciji je puno bolja, glavni vatrogasni zapovjednik: ”Nema opasnosti za ljude i imovinu!”

Foto: RTL

Tijekom noći na požarištu kod Segeta Gornjeg je došlo do pogoršanja. Na zahtjev vatrogasaca 3. kolovoza od 01:00 sati zatvoren je za sav promet cesta D 8 od benzinske postaje Perić do rotora za Novi Čiovski most.

U 02:40 angažirane su dodatne vatrogasne snage iz JVP Split, Sinj, Podstrana, Makarska, DVD Klis, Gata, Kučiće, Muć, Split, Brela i Slatine. Trenutno procijenjena opožarena površina iznosi 550 ha, a od 06:05 sati radi pomoći u gašenju na požarište su stigla i dva protupožarna zrakoplova Canadaira, pišu Vijesti.hr

Ukupno je do sada u gašenju sudjelovalo 194 vatrogasca sa 49 vatrogasnih vozila iz JVP-a: Split, Trogir, Sinj i Podstrana te DVD-a: Trogir, Okruk, Marina, Solin, Seget-Vranjica, Slatine, Kaštel Gomilica, Mladost, Kaštela, Vranjic, Dugopolje, Split, Omiš i Dugi Rat, DIP-a Split te pripadnici PP NOS-a HV-a.

“Situacija je trenutno puno bolja. Otvorenog plamena više nema, samo povremena manja izdimljavanja na jugoistočnom dijelu požarišta. Tijekom noći je došlo do razbuktavanja te je vatra zaprijetila i objektima. Angažirali smo odmah i dodatne snage s makarskog područja. Možemo reći kako je zahvaljujući velikim naporima vatrogasaca sve brzo stavljeno pod kontrolu te nema opasnosti za ljude i imovinu”, kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Podsjetimo kako je dojavu za najzahtjevniji požar u ovogodišnjoj požarnoj sezoni Županijski centar Split zaprimio jučer u 10:15 sati, a vjetar i nepristupačan teren otežavali su njegovo gašenje.

Požari kod Drinovaca i Zadra

Nažalost, ovo nije bio jedini požar koji su vatrogasci gasili posljednja 24 sata. Tijekom popodneva ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Drinovaca pri čemu je opožarena trava, nisko raslinje i makija na površini od 10 ha. Na intervenciji je sudjelovalo 27 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Drniš te DVD-a Drniš, Ružić i Promina kao i dva protupožarna zrakoplova Canadair. Požar koji je tijekom noći nadziran od strane JVP Drniš s 3 vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom, lokaliziran je u 18:47 sati, a ugašen u 06:30.

I ŽVOC Zadar jučer je popodne, točnije u 16:57, zaprimio dojavu o požaru otvorenoga prostora u Zadru. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 0,72 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 14 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar te jedan protupožarni zrakoplov Canadair. Požar je ugašen u 18:42 sati.

Uz ove velike požare, zabilježeno je i nekoliko manjih požara na području Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije. Zbog vremenskih prilika koje pogoduju širenju požara, molimo sve građane na dodatan oprez. Ukoliko vidite požar ili dim, odmah zovite vatrogasce na 193 ili Centar 112.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari