EPIDEMIJA JENJAVA

Sjajne vijesti prije sezone! Njemačka će maknuti Hrvatsku iz kategorije visokorizične zemlje!

Idi na originalni članak
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U Njemačkoj počinju praznici, a planira se još ovaj tjedan Hrvatsku iz kategorije visokorizične zemlje “spustiti” na niži stupanj, odnosno u rizičnu kategoriju.

Oglas

U skladu s time, Nijemci koji žele doći na Jadran po povratku u svoju zemlju morat će tek napraviti kod kuće kratak test na koronavirus te više neće morati ići u karantenu, piše Sea Help.

Hrvatsku je Njemačka klasificirala kao visokorizičnu zemlju po pitanju incidencije zaraze koronavirusom. Međutim, s obzirom da je incidencija zaraze u sedam dana pala ispod 200 na 100 tisuća stanovnika te se očekuje njezin daljnji pad, može se očekivati da će Hrvatska biti maknuta s liste visokorizičnih zemalja do nedjelje.

U praksi to znači da onima koji se vraćaju iz Hrvatske, a koji putuju automobilom, treba digitalna registracija putovanja prilikom ulaska u Njemačku, ali ne nužno i negativan test kako bi se odmah oslobodili obveze karantene. Testirati se može u Hrvatskoj, ali i odmah nakon povratka u testnom centru u rodnom gradu u Njemačkoj.

To su odlične vijesti za sve turističke agencije koje će ovog vikenda raditi punom parom, pišu Vijesti.hr

Exit mobile version