EPIDEMIJA JENJAVA

Sjajne vijesti prije sezone! Njemačka će maknuti Hrvatsku iz kategorije visokorizične zemlje!

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U Njemačkoj počinju praznici, a planira se još ovaj tjedan Hrvatsku iz kategorije visokorizične zemlje “spustiti” na niži stupanj, odnosno u rizičnu kategoriju.

U skladu s time, Nijemci koji žele doći na Jadran po povratku u svoju zemlju morat će tek napraviti kod kuće kratak test na koronavirus te više neće morati ići u karantenu, piše Sea Help.

Hrvatsku je Njemačka klasificirala kao visokorizičnu zemlju po pitanju incidencije zaraze koronavirusom. Međutim, s obzirom da je incidencija zaraze u sedam dana pala ispod 200 na 100 tisuća stanovnika te se očekuje njezin daljnji pad, može se očekivati da će Hrvatska biti maknuta s liste visokorizičnih zemalja do nedjelje.

U praksi to znači da onima koji se vraćaju iz Hrvatske, a koji putuju automobilom, treba digitalna registracija putovanja prilikom ulaska u Njemačku, ali ne nužno i negativan test kako bi se odmah oslobodili obveze karantene. Testirati se može u Hrvatskoj, ali i odmah nakon povratka u testnom centru u rodnom gradu u Njemačkoj.

To su odlične vijesti za sve turističke agencije koje će ovog vikenda raditi punom parom, pišu Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari