OPTIMISTIČNA PROGNOZA

Video | Sljedeće godine plaće sve veće, inflacija sve niža a padat će i cijene stanova. Objavio HNB

Rast gospodarstva trebao bi biti tri posto, što je više od prosjeka. Hrvatska će i dalje imati manjak radne snage pa ćemo i dalje biti osuđeni na strance

Hrvatska narodna banka objavila je dobre vijesti za 2024. godinu. Rasti će plaće, a inflacija i cijene stanova će padati, piše Danas.hr.

Rast gospodarstva trebao bi biti tri posto, što je više od prosjeka eurozone. Međutim, Hrvatska će i dalje imati manjak radne snage pa ćemo i dalje biti osuđeni na strane radnike.

Očekuju se i manje kamatne stope na kredite.

‘To smo i htjeli kad smo zamijenili kunu eurom’

“U ovom trenutku očekujemo da bi prosječna stopa inflacije za 2023. mogla biti 8,4 posto sa snažnim padom iduće godine na 4 posto prosječna stope inflacije i smanjivanjem inflacije prema našem cilju od dva posto 2025. godine, odnosno 2026. godine”, rekao je Boris Vujčić, guverner HNB-a.

“Idemo u jednom dobrom smjeru koji, de facto sa smanjivanjem inflacije što je izgledno da će se dogoditi, dovodi do onoga što smo i htjeli kad smo zamjenjivali kunu eurom da se to osjeti i na standard građana i kvalitetu gospodarstva”, rekao je premijer Andrej Plenković, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari