POREZNA REFORMA

Slovenci na Jadranu imaju 100.000 vikendica. Glavina: “Morat ćete platiti porez”

Idi na originalni članak
Foto: Damir Skomrlj

Građani Slovenije u vlasništvu u Hrvatskoj imaju nešto više od 100.000 nekretnina, većinom vikendica.

Oglas

Hrvatski ministar turizma Tonči Glavina odgovorio je potvrdno na pitanje hoće li slovenski vlasnici nekretnina koji u njima ljetuju morati platiti porez na nekretnine, objavila je agencija STA.

“Vrlo jasno, plaćat će porez na nekretnine, kao što ga plaćaju u svojoj zemlji, kao što ga plaćaju svi građani članica EU, osim Cipra i Malte. Riječ je o porezu koji, između ostalog, pomaže destinacijama, odnosno gradovima i općinama u kojima se ti objekti nalaze, ponuditi bolju infrastrukturu i bolje uvjete za život”, objasnio je Glavina na sastanku sa slovenskim ministrom gospodarstva Matjažem Hanom i austrijskom državnom tajnicom za turizam Susanne Kraus-Winklerin, na kojem je bilo riječi o izazovima u turizmu.

“Sve radimo s jednim vrlo jednostavnim ciljem. Cilj ove reforme je povećanje neto plaće svakog zaposlenog u Hrvatskoj. Smanjujemo opterećenje plaće i dio tog tereta prebacuje se na oporezivanje nekretnina. Mislimo da je to pošteno i opravdano”, dodao je.

Dodao je kako su svi gosti i svi vlasnici nekretnina u Hrvatskoj, bilo domaći ili strani, dobrodošli i daju značajan doprinos turizmu, piše Index.

Exit mobile version