NEPOŠITVANJE MJERA

Smijenjen načelnik požeškog stožera koji se šetao oko kuće tijekom izolacije

Foto: 034portal

Neferovića se zbog korone razrješilo dužnosti, a umjesto njega načelnikom je imenovan župan Alojz Tomašević

Vedran Neferović, dožupan Požeško-slavonske županije i sada već bivši načelnik županijskog stožera, pozitivan je na koronavirus i s svojom obitelji nalazi se u kućnoj izolaciji. No umjesto boravka u kući, Neferović je viđen kako čisti travu oko svoje kuće, što pokazuju i fotografije koje su se pojavile u medijima.

Zbog pozitivnog testa

Bivši načelnik požeško-slavonskog stožera civilne zaštite smijenjen je jer je prije tjedan dana otkriveno da je pozitivan na koronavirus.

“Vedrana Neferovića razrješava se dužnosti Načelnika stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije zbog pozitivnog testa na COVID-19, zbog čega je u nemogućnosti obavljati funkciju na koju je imenovan”, stoji u odluci koja je objavljena 31. kolovoza.

Portal 034 objavio je fotografije na kojima se vidi kako Neferović čisti travu oko svoje kuće koja se nalazi jako blizu ulice kojom prolaze drugi ljudi. S obzirom na to da uputa epidemiologa glasi da bi se trebalo ostati u kući, jasno je kako je boravak Neferovića na otvorenom u sivoj zoni. Na službenim stranicama županije stoji odluka kojom se Neferovića razrješava dužnosti, a umjesto njega načelnikom je imenovan župan Alojz Tomašević.

”Da, to je moja kuća, ali ja nisam kosio. Jučer u dopodnevnim satima gradska tvrtka Komunalac je kosila. A onda sam ja poslijepodne samo pomeo i pokupio hrpe trave koje su ostale nakon njih. To je trajalo desetak minuta. A ono što vidite na  slici, to nije kosilica, nego plastična prikolica igračke traktorčića mog sina. Samo sam pomeo, isto kao što sam prije tri, četiri noći polio crijevom dvorište jer je puno prašine od kamiona koji prolaze. A djetetu je isto bio doživljaj pa je izišao, jadan je izludio više u kući”, rekao je Neferović za 24sata.

”Nisam izašao hodati i šetati po ulici među ljudima. To je bilo dva metra od ulaznih vrata, osam ili devet dana od simptoma. Mislim da nisam napravio ništa nenormalno”, kazao je.

”Župan je imenovao sebe jer je morao donijeti neke odluke oko svadbi, oko smanjenja broja ljudi, tako da pošto ja sad ne mogu raditi onda je imenovao sebe. Ne znam što će biti kad se vratim. Čuo sam se sa županom, pitao me kako sam, kako mi je obitelj, ali nismo pričali o tome što će biti kad se vratim tako da ne znam hoću li opet biti načelnik Stožera”, rekao je Neferović za Index.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari