SMIJEŠI SE REKORDNA SEZONA: U Hrvatskoj u srpnju ostvareno čak 26,6 milijuna turističkih noćenja!

U srpnju je u Lijepoj našoj ostvareno čak 26,6 milijuna noćenja, dok je na godišnjoj razini brojka narasla na više od 45 milijuna noćenja

Turistička sezona u Hrvatskoj je na vrhuncu što se najbolje moglo vidjeti proteklog vikenda na prometnicama diljem zemlje.

A da gužve na cestama prate i odlične brojke potvrdio je danas ministar turizma Anton Kliman.

On je na Facebooku otkrio da je prema podacima sustava eVisitor u srpnju u Lijepoj našoj ostvareno čak 26,6 milijuna noćenja, dok je na godišnjoj razini brojka narasla na više od 45 milijuna noćenja.

“Riječ je doista o rekordnoj turističkoj sezonu”, poručio je Kliman.

status kliman turizam

Kada je Split u pitanju, prema podacima eVisitor sustava za prijavu i odjavu gostiju, na području grada u srpnju je ostvareno 124.219 dolaska i 424.184 noćenja, što je 29 posto više dolazaka i 31 posto više noćenja u odnosu na prethodnu godinu.

Najbrojniji su bili turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Australije i SAD-a, dok je najveći broj noćenja u srpnju ostvaren od strane turista iz Ujedinjenog Kraljevstva, Poljske i Njemačke.

U kumulativnom iznosu (od siječnja do srpnja) na području TZG Split ostvareno je 298.060 dolazaka i 886.565 noćenja, što je 24 posto više u dolascima i 28 posto više u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Na današnji dan područje TZG Split broji 24.544 kreveta, od toga je 17.731 krevet u domaćinstvu.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari