A BIT ĆE I GORE

Snažno nevrijeme stiglo u Hrvatsku. Meteoalarm upozorava: ‘Moguć je razvoj jakih ćelija’

Foto: Facebook/ Neverin

Za gotovo cijelu Hrvatsku izdano je žuto upozorenje

Prema prognozi DHMZ-a, danas će biti djelomice sunčano vrijeme s promjenljivom naoblakom te nestabilno. Lokalno će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, osobito prijepodne i prema večeri. Pljuskovi pritom mogu biti jače izraženi. Najviše sunčanog i suhog vremena očekuje se u Dalmaciji. Umjeren jugozapadni vjetar poslijepodne će u unutrašnjosti okretati na sjeverni i sjeverozapadni. Još prijepodne na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 25 do 30 °C.

Za gotovo cijelu Hrvatsku izdan je žuti meteoalarm. Mjestimice su mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom. “Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, stoji u upozorenju.

Foto: DHMZ

Kako javlja Istramet, preko Kvarnera prolazi izražena linija grmljavinskih sustava, a jaka ćelija razvila se i kod Venecije! U Zagrebu pada kiša, ali i u ostalim dijelovima zemlje.

Neverin javlja da imamo dinamično jutro u dijelovima Hrvatske uz grmljavinske pljuskove.

Foto: Facebook/ Neverin

Na kopnu osjetno svježije. Sve do petka djelomice sunčano i nestabilno s pljuskovima i grmljavinom, osobito u utorak lokalno izraženijim. Potom stabilnije i sunčanije. Vjetar slab do umjeren sjevernih smjerova, tek počekom vikenda jugozapadnjak, prognozirao je RTL-ov meteorolog Sven Vorkapić.

Od utorka do četvrtka, prema DHMZ-u, bit će promjenjivo i nestabilno, povremeno uz kišu i pljuskove s grmljavinom. Oborina će biti češća na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti, a pritom može biti izraženijih pljuskova. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Manje toplo, osobito na kopnu.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Zagreb zapad kolona je oko 5km

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Zbog pojačanog prometa i radova vozi se usporeno uz povremene zastoje na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova Popovec Zagreb istok te na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Prometna nesreća na autocesti A3 na kraku 13 čvora Zagreb istok u smjeru Zagreb, vozi se jednim prometnim trakom. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Zagreb zapad kolona je oko 5km. Prometna nesreća na autocesti A7 na 30+100 km između čvora Orehovica i čvora Rijeka istok u smjeru Križišća, vozi se jednim prometnim trakom, javlja HAK, a prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari