UPALJEN METEOALARM

Galerija | Snažno nevrijeme zahvatilo susjednu Sloveniju: Pljuskovi, jaki udari vjetra, tuča i – snijeg!

Zbog jakog vjetra izdano je narančasto upozorenje za jugozapad zemlje te za središnju Sloveniju, piše Net.hr.

Dan je u Sloveniji započeo toplim jutrom, ali samo nekoliko sati kasnije sve se promijenilo. Izrazita hladna fronta stigla je do sjevera i sjeveroistoka Slovenije praćena nevremenom s pljuskovima, jakim udarima vjetra i tučom, piše 24ur.com

Zbog jakog vjetra izdano je narančasto upozorenje za jugozapad zemlje te za središnju Sloveniju. Žuto upozorenje izdano je za ostatak zemlje, uglavnom za poslijepodne. Osjetno hladniji zrak u kratkom će razdoblju sniziti temperature i za više od 15 stupnjeva, pa ćemo u većem dijelu Slovenije poslijepodne mjeriti tek od 0 do 6 Celzijevih stupnjeva.

Snijeg se očekuje na oko 500 metara nadmorske visine, a ponegdje i niže. U nizinama i do nekoliko centimetara snijega.

“U pojasu od Gorenjske do Koruške očekuje se od 30 do 60 milimetara oborina. U višim mjestima, iznad oko 800 metara, može pasti oko 20 centimetara snijega”, prognoziraju u Agenciji za okoliš RS (Arso). Snijeg će ponegdje biti moguć i iznad 500 metara.

Zbog poslijepodnevnih i večernjih snježnih uvjeta izdano je narančasto upozorenje za jugoistok i jugozapad zemlje. Žuto upozorenje na vremensku prognozu izdano i za ostatak zemlje, uglavnom za poslijepodne. Od 14 do 23 sata izdao je narančasto upozorenje za buru, na obali je moguća i tramontana.

Što se očekuje u narednim danima?

Kiša će tijekom noći prestati, a do sredine jutra razvedrit će se. Nestabilno vrijeme nastavit će se i u četvrtak, uz daljnje lokalne oborine. U petak će biti pretežno vedro uz hladno jutro.

Prema prognozama Arsa, dotok hladnog polarnog zraka prema Alpama trajat će još najmanje tjedan dana, pa i duže.
“Tako će druga polovica travnja biti znatno hladnija od prve. Jutarnje temperature od srijede uglavnom će biti od nula do pet, a najviše dnevne od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva”, objavili su iz Arsa, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari