FIZIČKI OBRAČUN

Šokantna snimka: Ruski diplomat otrgnuo ukrajinsku zastavu, odmah ga dostigao desni kroše koji će pamtiti do kraja života

Foto: YouTube/Screenshot

Incident se dogodio nakon što su članovi ukrajinskog parlamenta pokušali omesti govor ruskih delegata

Na društvenim medijima se pojavila snimka šokantnog trenutka kada je izbila tučnjava nakon što je ruski zastupnik Ukrajincu otrgnuo iz ruku ukrajinsku zastavu na konferenciji u Turskoj, piše The Sun.

Naime, do fizičkog obračuna je došlo jučer na diplomatskoj konferenciji u Ankari, dok je Oleksandr Marikovski držao zastavu i pripremao se za fotografiranje. Na snimci se može vidjeti kako ruski delegat dolazi do njega, uzima mu zastavu iz ruku, da bi sve kulminiralo eskalacijom nasilja.

To se dogodilo nakon što su članovi ukrajinskog parlamenta pokušali omesti govor ruskih delegata u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za crnomorsku ekonomsku suradnju (PABSEC). Izaslanici su držali zastavu svoje zemlje iza člana ruske Državne dume Ole Timofejeve, prenosi Pravda.

Napad dronom na Kremlj

Nakon toga proglašena je pauza, a izaslanstvu je rečeno da napusti dvoranu. Incident se dogodio nakon što je Rusija ustvrdila da je Ukrajina pokušala ubiti predsjednika Vladimira Putina u napadu dronom na Kremlj u Moskvi, što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij opovrgao.

Rusija je od tada pojačala napade bespilotnim letjelicama na Ukrajinu, s ciljevima koji uključuju ijev i Odesu. Snimke koje su se pojavile ranije ovog tjedna pokazuju leteći objekt koji je eksplodirao iznad tvrđave u središtu Moskve, gdje predsjednik ima svoj ured i stan, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari