CRVENO UPOZORENJE

Galerija | Šokantni prizori iz Slovenije; Prijeti kišni val a već se bore s poplavama: ‘Voda dolazi sa svih strana’

Gradaščica i Poljanska Sora već poplavljuju, a značajniji val sljedećih će se sati kretati nizvodno Savinjom, Kamniškom Bistricom i Gradaščicom

Slovenska meteorološka služba (ARSO) izdala je crveno upozorenje zbog predstojećeg nevremena, a shodno s njim i poplava. No, već je u nekim dijelovima države palo i više od 100 mm kiše što je izazvao plavljenje prometnica, izlijevanje rijeka, javlja RTL Danas.hr.

Uz dugotrajne pljuskove u Gorenju i Koruškoj te na području Idrijskog, Škofjeloškog i Polhograjskog brda rastu bujice i bujice rijeke, javlja ARSO. Gradaščica i Poljanska Sora već poplavljuju, a značajniji val sljedećih će se sati kretati nizvodno Savinjom, Kamniškom Bistricom i Gradaščicom.

Na području općine Kamnik proglašena je opća opasnost, a kako je rekao čitatelj za 24 ur, loše je i u Mostima pri Komendi. Tvrdi da voda dolazi sa svih strana i ulazi u kuće kroz prozore, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari