'CIJELI SVIJET JE PROTIV NAS'

Šokirao gledatelje i sve u studiju: Ruski analitičar na državnoj TV kritizirao Putinov rat! ‘Kajat ćemo se… Ukrajina bi mogla pobijediti’

‘U potpunoj smo geopolitičkoj izolaciji i, koliko god to ne željeli priznati, praktički je cijeli svijet protiv Rusije i Putina’, kazao je vojni analitičar Mihail Hodarjonok u emisiji na ruskoj državnoj televiziji

Od početka ruske invazije na Ukrajinu tamošnja državna televizija strogo je objavljivala isključivo osvrte i analize koji su se uklapali u okvir promoskovske ratne propagande. Drugačiji stavovi mogli su se čuti tek kao rijetki i sporadični skandali. No, ovoga puta dogodilo se nešto neočekivano.

Kako javlja Sky News, na Twitteru se pojavio dio snimke nedavne emisije na ruskoj državnoj televiziji u kojoj je gostovao ondje poznati vojni analitičar i kolumnist Mihail Hodarjonok, inače umirovljeni pukovnik ruske vojske. On je iznio vrlo oštru kritiku Putinovog rata u Ukrajini opisavši ga kao “prokletstvo” zbog kojeg će “povijest natjerati Ruse da se kaju”.

‘Praktički je cijeli svijet protiv nas’

“Ključni nedostatak naše vojno-političke pozicije je što smo u potpunoj geopolitičkoj izolaciji i, koliko god si to ne željeli priznati, praktički je cijeli svijet protiv Rusije i Putina”, rekao je Hodarjonok u emisiji emitiranoj na državnoj televiziji.

Vojna pomoć koju Ukrajini šalje Zapad Hodarjonok je opisao kao “milijun novih naoružanih ukrajinskih vojnika”.

“Moramo uzeti u obzir u našim operativnim i strateškim proračunima da će se situacija u tom pogledu istinski pogoršati”, dodao je.

Hodarjonok je upozorio da Rusi ne bi trebali uzimati plasirane informacije “kao sredstvo za smirenje jer je sve to, najblaže rečeno, laž”. Kao primjer je naveo informacije u ruskim medijima da je moral ukrajinskih vojnika slab.

‘Ukrajinci će se boriti do posljednjeg čovjeka’

Upozorio je i na neprofesionalnost i logističke neuspjehe ruske vojske rekavši da je nužno zadržati “osjećaj vojno-političkog realizma”.

“Ako prijeđemo preko toga, prije ili kasnije stvarnost će nas toliko pogoditi da ćemo se kajati”, izjavio je Hodarjonok pred ostalim gostima u studiju koji su bili nemalo iznenađeni njegovim istupom.

Za Ukrajince je rekao da se “namjeravaju boriti do posljednjeg čovjeka” te da bi na koncu mogli pobijediti.

“U konačnici, pobjedu na bojnom polju određuje visoka razina morala među ljudstvom koja prolijeva krv i koje je spremno boriti se”, ustvrdio je.

‘Prijetnje Finskoj toliko su loše da su smiješne’

Rekao je i da bi Rusija mogla biti kažnjena zbog prijetnji Finskoj nakon što je ova zemlja objavila namjeru priključenja NATO-u.

“Ne zveckajte oružjem, ne prijetite Finskoj projektilima! To je tako loša taktika da zapravo izgleda vrlo smiješno”, upozorio je.

Sky News zaključuje da će biti zanimljivo vidjeti hoće li ruska državna televizija ponovno pozvati Hodarjonoka u svoje emisije, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari