Šoping u zadnji tren? Evo kako trgovine rade tijekom blagdana!

Idi na originalni članak
Ilustracija: Dusko Marusic/Pixsell

Iako su Uskrs i Uskrsni ponedjeljak službeni praznici u Hrvatskoj i ove godine će mnogi trgovci morati raditi

Oglas

Uskrs i Uskrsni ponedjeljak u Hrvatskoj su službeni praznici i neradni dani za većinu zaposlenih. Ipak ima i onih koji blagdane neće moći provoditi u krugu obitelji s obzirom da će mnoge trgovine raditi već na Uskrsni ponedjeljak.

Trgovine Konzuma u petak i subotu radit će normalno dok će na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak biti zatvorene.

“Svim djelatnicima Konzuma tako će biti omogućeno da tijekom blagdana uživaju u odmoru i vremenu provedenom sa svojim bližnjima”, poručuju iz tog trgovačkog lanca.

I sve Lidlove trgovine zatvorit će svoja vrata na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak.

Na Veliki petak i Veliku subotu trgovine Spara će raditi prema redovnom radnom vremenu. Za Uskrs će svi Sparovi supermarketi i Intersparovi hipermarketi biti zatvoreni, a za Uskrsni ponedjeljak trgovine će biti otvorene prema nedjeljnom radnom vremenu i u skladu s radnim vremenom pojedinih šoping centara.

Trgovine Plodina, nakon neradnog Uskrsa, na Uskrsni ponedjeljak će raditi prema nedjeljnom radnom vremenu.

Slično je i s Kauflandom. Na Uskrs je zatvoren, a u ponedjeljak će trgovine raditi skraćeno od 8 do 16 sati.

KTC u subotu radi od 7 do 17 sati, a u nedjelju i ponedjeljak je zatvoren.

Gotovi svi trgovački centri i šoping centri će za Uskrs biti zatvoreni, dok će većina njih za Uskrsni ponedjeljak raditi.

Riječki Tower center na Uskrs je zatvoren a na Uskrsni ponedjeljak radi kao nedjeljom, od 10-21 sat.

Riječki ZTC shopping centar također je zatvoren na Uskrs a na Uskrsni ponedjeljak radi  od 10-21 sat.

Trgovački centri City Center na Uskrs će biti zatvoreni, dok će na Uskrsni ponedjeljak raditi prema redovnom radnom vremenu.

Zagrebački šoping centar Westgate na Uskrs će biti zatvoren dok će u ponedjeljak raditi prema standardnom radnom vremenu.

U Avenue Mallu će na Uskrs sve trgovine biti zatvorene dok će kafići i restorani biti otvoreni najkasnije do ponoći. Na Uskrsni ponedjeljak sve trgovine, osim Konzuma, radit će prema redovnom radnom vremenu.

Sve trgovine u Arena Centru na Uskrs će biti zatvorene (McDonald’s će raditi od 14 sati do ponoći, kino od 14.30 do 00.30 sati). Na Uskrsni ponedjeljak sve trgovine i ostali ugostiteljski lokali radit će prema redovnom radnom vremenu.

U nastavku donosimo radna vremena još nekih trgovačkih lanaca:

Supernova Zagreb – Buzin

Velika subota, 20. travnja – centar od 9:00 do 18:00, Interspar od 8:00 do 21:00

Uskrs, 21. travnja – zatvoreno

Uskrsni ponedjeljak, 22. travnja – centar od 9:00 do 21:00, Interspar od 8:00 do 21:00

Supernova Zagreb – Garden Mall i Supernova Karlovac u subotu rade od 9 do 18 sati, a Interspar od 7 do 21. Na Uskrs ne radi, dok će u ponedjeljak raditi od 9 do 21 sat.

Supernova Zadar u nedjelju i ponedjeljak ne radi. Supernova Varaždin u subotu radi od 9 do 18 sati, na Uskrs ne radi, a u ponedjeljak radi od 9 do 14 sati.

Pevec u subotu radi do 18 sati, a na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak je zatvoren.

IKEA u subotu radi od 10 do 18, na Uskrs je zatvorena, a u ponedjeljak je radno vrijeme kao i u subotu tj. do 18 sati.

Emmezeta na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak ne radi.

Hrvati ni ove godine neće dobiti uskrsnice

Podsjećamo, dvije trećine ispitanika u anketi portala MojPosao izjavilo je da im poslodavci ne isplaćuju uskrsnice, a trećina očekuje da će od poslodavca za Uskrs dobiti bonove za kupovinu ili financijsku nagradu.

“Najčešće jer je takva politika tvrtke, koja ne isplaćuje niti božićnice, iako ima i onih koji izjavljuju kako božićnice dobivaju, ali ne i uskrsnice”, navodi MojPosao.

Od 33 posto ispitanika koji su izjavili da očekuju uskrsnice, kod 51 posto najčešće se radi o bonu za kupovinu, a prosječna vrijednost bona koji očekuju iznosi 586 kuna.

Među ostalima koji očekuju uskrsnicu, 46 posto ih očekuje financijsku nagradu u prosječnom iznosu od 1576 kuna, dok je tri posto ispitanika izjavilo da dobiju gotove proizvode u prosječnom iznosu od 851 kunu.
Vijesti.hr

VIDEO DANA: 

Exit mobile version