NEVJEROVATNO

Spašavali dijete pa zaradili kaznu od 10 tisuća kuna! ‘Gledala sam ga kako ostaje bez zraka’

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kristininom suprugu prijeti novčana kazna od 10 tisuća kuna, kao i oduzimanje vozačke dozvole

“Držala sam Tina i gledala kako ostaje bez zraka. Bio je ukočen, otvorenih očiju. Što god sam pokušala, nije dolazio k sebi”, prepričava Kristina Škrobot, majka osmomjesečnog djeteta koje je 10. lipnja u popodnevnim satima, iz potpuno nepoznatih razloga, prestalo disati, piše Bjelovarac.

Što god je pokušala, dijete nije dolazilo k sebi, prenose Vijesti.hr.

“Muž ga je uzeo i iznio iz kuće, a ja sam uzela mobitel da zovem hitnu. To je trajalo oko minute. Dijete je došlo k sebi, mljackao je i pomislili smo da ima nešto u usnoj šupljini, no ipak smo krenuli prema najbližoj hitnoj, u Garešnicu”, prepričala je majka, još pod dojmom strašne traume.

VIDEO DANA:

Na putu prema hitnoj, dijete je ponovno prestalo disati. Kristina je u panici nazvala 194, no uslijedio je novi šok – vozilo hitne medicinske pomoći bilo je na intervenciji, a zamjenski tim u Garešnici ne postoji…

“Rečeno nam je da upalimo sva četiri pokazivača smjera da trubimo i vozimo brzo prema hitnoj u Bjelovaru ili Pakracu. Oni će javiti da je riječ o hitnom slučaju te da će vozilo hitne poslati nama ususret. U vožnji je dijete imalo par epizoda, ali zadnja je bila zastrašujuća”, prepričava potresena majka.

Kaže da se sve dogodilo na ulazu u Pakrac. Tin je prestao disati, počeo plaviti i klonuo je. “Gospođa s kojom sam pričala na 194 mi je rekla da stanemo i da počnem dijete oživljavati. Drama, možete misliti što mi je sve prolazilo kroz glavu. Iako sam educirana jer studiram sestrinstvo, nije mi bilo lako oživljavati vlastito dijete”, kazala je.

Na sreću, Tin je počeo dolaziti k sebi. Stigli su pred pakračku hitnu gdje su ih dočekali doktor i sestre, a ubrzo je stigao i glavni doktor. “Veliko im hvala”, kroz suze rekla je mlada majka.

Dijete je primljeno u bolnicu i odvedeno na pretrage. Sumnje na epileptične napadaje su otklonjene, a doktori tvrde kako je Tin potpuno zdravo dijete. Najvjerojatnije je bila riječ o previše sline u ustima koja je dovela do zagrcavanja.

No, nekoliko dana nakon agonije, na kućnu im je adresu stigla “čestitka” iz policije – zbog prebrze vožnje…

Sada Kristininom suprugu prijeti novčana kazna kao i oduzimanje vozačke dozvole.

“Naravno bili smo šokirani jer nam je rečeno da vozimo brzo, a da će služba 194 obavijestiti policiju o čemu se radi. Sve u nevjerici što nam se događa, ručno smo napisali žalbu i objasnili cijeli tijek događaja. Na žalbu je ubrzo stiglo rješenje u kojem piše da je moj suprug kriv te da se kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 10 tisuća kuna i tri mjeseca oduzimanja vozačke dozvole. Ako smo iznos voljni platiti u roku od osam dana tada će kazna iznositi 6.666 kuna. Taj novac trenutačno nemamo jer imamo troje djece, a ukupna primanja, suprugova plaća i moja porodiljna naknada, jedva dosežu 8.200 kuna”, ogorčena je majka.

Kazuje da još mogu napisati žalbu Prekršajnom sudu u Pakracu – pa će vidjeti. “Hoće li sudac uvažiti sve okolnosti pod kojima smo tako brzo vozili i je li dispečer na 194, kao što je obećao, obavijestio policiju da je riječ o hitnom slučaju, ne znam”, zaključuje Kristina.

Jedino što im sada preostaje je svu prikupljenu dokumentaciju liječnika poslati zajedno sa žalbom i nadati se da će u krutom sustavu ipak proraditi – ljudskost.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views