STRAHOTA

Spektakl se pretvorio u opću ludnicu, Buenos Aires izgleda kao ratište: Policija ima pune ruke posla, ima i mrtvih

Foto: twitter

U Argentini se burno proslavio naslov prvaka Messija i društva

U noći s ponedjeljka na utorak u Buenos Aires su sletjeli novi svjetski prvaci, nogometaši Argentine, koji su svojoj domovini donijeli treći naslov prvaka u povijesti.

Foto: twitter

Od trenutka kada je Gonzalo Montiel postigao pogodak iz jedanaesterca i time osigurao Argentini naslov svjetskog prvaka ne prestaju golema slavlja diljem Argentine, a dakako da su najveća ona u glavnom gradu Buenos Airesu.

Tako je bilo i po dolasku nogometaša koji su se u otvorenom autobusu vozili od zračne luke do trening kampa i prostorija Argentinskog nogometnog saveza, gdje su trebali dobiti nekoliko sati odmora. Više od milijun ljudi okupilo se po ulicama Buenos Airesa, kao i duž cijele rute kojom su prolazili njihovi heroji, novi svjetski prvaci premda se sve odvijalo u noćnim satima između ponedjeljka i utorka.

Foto: twitter

Spektakl postao kaos

Argentinska vlada utorak je proglasila državnim praznikom, a nogometaši su doletjeli sa zrakoplovom na kojem su se isticale slike dvojice nogometaša, Lionela Messija i Angela Di Marije, strijelaca tri pogotka tijekom 120 minuta finala protiv Francuske.

No, na dočeku nije bilo sve bajno. Situacija je poprilično eskalirala, zbog čega ima i ozlijeđenih. Naime, nogometaši su se vozili u otvorenom autobusu, na koji su navijači pokušavali skočiti s mosta. Bilo je onih koji su uspjeli, ali i onih koji nisu, a oni su pak stradali i pali pokraj busa.

Foto: twitter

Sada su stigle nove informacije iz Argentine. Naime, veselje na dočeku je odnijelo je nekoliko žrtava. Riječ je o Sebastianu Oscaru Macielu, 22-godišnjem navijaču Gauča. On se vozio na motoru, a oko vrata je imao argentinsku zastavu. Ona se u jednom trenutku zaglavila u kotač te ga ugušila…

Jedan je navijač pao kroz krov na kojem je slavio te je preminuo, dok je jedan navijač umro u bolnici od posljedica ozljeda glave koje je zadobio prilikom slavlja… Policija je imala pune ruke posla, cijeli dan, ali i noć, prenosi net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari