KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA

Šprajc: ”Da je s pitomcima u užičkom kolu zaplesao i Tesla, vjerojatno bi i oni završili na kovanicama Eura”

”Kad smo već kod policije i Srba na redu je rubrika Sigurnost i Povjerenje. Prošlog tjedna u njoj su gostovala dva zagrebačka policajca koji su priveli pogrešnog građanina i pri tome ga premlatili,” započeo je Šprajc u jučerašnjem Direktu.

Privedeni građanin bio je slijep i zvao se Stevo. Policajci su trebali privesti jednog drugog Stevu ali za privođenje i premlaćivanje učinio im se dobar i krivi Stevo.

A danas ćemo ugostiti čak trojicu policajaca i to vrsnih policijskih šefova iz Slatine za koje se sumnja da su se u svojim uniformama koje ulijevaju sigurnost i povjerenje gostili gemištima u lokalnoj gostionici. Tijekom radnog vremena naravno.

Hoće li i kako biti sankcionirani policajci iz oba slučaja još se ne zna, unutarnja kontrola to pomno istražuje: možda je Stevo za premlaćivanje ipak bio pravi Stevo za premlaćivanje, možda piće u čaši za gemišt u boji gemišta nije bilo gemišt nego recimo sok od jabuke, istraga to tek treba utvrditi.

No u oba slučaja je jasno da policajci nisu naštetitili ugledu ministarstva unutarnjih poslova jer prigodom oba djela nisu plesali užičko kolo. Naime, snimanje i plesanje užičkog kola je razlog zašto na policijskoj akademiji u Zagrebu možete biti izbačeni sa školovanja ili pak disciplinski kažnjeni, kako se nedavno dogodilo polaznicima koji su uz odobrenje svojih nadređenih u dvorištu Akademije slavili završetak nastave pa su im se noge po užički zaigrale. Obzirom da je riječ o srpskom kolu to je ocijenjeno neprimjerenim, tu se čak i sindikalni šefovi slažu sa svojim poslodavcima.

Naravno da je kojim slučajem s pitomcima u užičkom kolu zaplesao i Nikola Tesla, pitomci bi vjerojatno završili na kovanicama Eura, ali kako je poznato, Tesla više ne pleše pa će na kovanicama završiti samo on.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari