TOPLO, TOPLIJE

Spremite se dolazi južina, ali i koja kap kiše! Onda opet po starom – visoke temperature

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Ujutro i prijepodne pretežno vedro. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na moru umjereno, prema otvorenom i pojačano jugo

I dalje ostaje iznimno toplo za ovo doba godine, ali poremećaji su danas znatno bliže našim krajevima. Kreće južina, tlak pada, međutim, nema velike promjene vremena. U srijedu malo manje toplo i prolazno nestabilnije.

Ujutro i prijepodne pretežno vedro. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na moru umjereno, prema otvorenom i pojačano jugo. Ujutro u cijeloj zemlji temperatura od 11 do 15 stupnjeva, po gorskim kotlinama moguće i malo niža.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Uz slab do umjeren, prolazno u Zagorju i Međimurju pojačan jugozapadnjak, temperatura između 27 i 29 stupnjeva.

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom sunčano i vrlo toplo, uglavnom i vruće. Vjetar slab, a temperatura 28, 29 stupnjeva, lokalno čak i 30.
U Dalmaciji visoki oblaci neće pokvariti dojam sunčanog dana. Puhat će umjereno, prema otvorenom moru ponegdje i pojačano jugo, a temperatura slična današnjoj – između 23 i 26 °C, u zaleđu moguće i koji više.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, samo prolazno može biti više oblaka, ali ostaje suho. Puhat će slabo do umjereno jugo i južni vjetar, u najvišem gorju na udare moguće jak jugozapadnjak. Duž obale između 21 i 24 °C, u gorju nerijetko i nekoliko stupnjeva više.

PROGNOZA ZA KOPNO

Oblačnije i osjetno svježije na kopnu u srijedu uz umjeren, ponegdje na udare i jak sjeverac i sjeveroistočnjak. Uz promjenjivu naoblaku mala vjerojatnost za tu i tamo tek pokoju kap kiše ili kakav kraći pljusak, osobito u gorju. Od četvrtka ponovno pretežno sunčano, uglavnom mirno ili povremeno uz slab do umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak, a temperatura u postupnom porastu pa će za vikend opet biti neuobičajeno toplo.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu prolazno u srijedu više oblaka, a uglavnom na sjevernom dijelu može pasti i rijetko pokoja kap kiše ili kakav lokalni pljusak. Jugo okreće na buru, podno Velebita s olujnim udarima već u noći na četvrtak, a potom će zapuhati duž obale. S burom će se i postupno razvedravati, a temperatura se neće značajnije mijenjati, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari