SRAMOTA: Za HRT je Dinamo prvi i onda kada je Rijeka prva!

Možda je i ovo dio odgovora na pitanje zašto HRT ne prenosi utakmice Rijeke u Europskoj ligi

Još jedan nevjerojatan gaf državne televizije za koju svi plaćamo isti (poveliki) iznos pretplate, bez obzira iz koje županije „hvatamo signal“. Bilo bi zapravo smiješno da nije žalosno, i opetovano: naime, za HRT je Dinamo prvi na tablici HNL i onda kada je Rijeka prva!

Ne možete vjerovati? Upravo to se dogodilo jučer na HTV-ovim teletekst stranicama – jedno dulje vrijeme na HTV-ovu teletekstu upravo je Dinamo bio prvi na tablici tek započetog hrvatskog prvenstva iako još nije ni odigrao svoju startnu utakmicu, a Rijeka koja je službeno u tom trenutku bila vodeća jer je ostvarila najuvjerljiviju pobjedu na startu MaxTV Prve lige (u Splitu kontra domaćina 3:0) na HTV-ovoj tablici gledala je „Modrima“ u leđa.

tablica3

Na HTV-u su nakon nekog vremena uvidjeli grešku i ispravili tablicu, no ostaje nam za razmišljati kako je uopće moglo doći do ovoga. U grešku kreatora tablice naprasto ne možemo vjerovati, jer takvu grešku ne bi napravilo ni dijete iz prvih razreda osnovne škole.

Ostaje nam sumnja u nečiju provokaciju, a kako trenutna klima na Prisavlju „smrdi“ na totalitarističko ponašanje vrhuške koju je postavila Vlada na odlasku, nije isključeno da je i ovo samo još jedna u nizu provokacija kojima se sustavno diskriminiraju konzumetni HRT sadržaja iz Primorsko-goranske županije, pogotovo kada su „sportske stvari“ u pitanju.

Prisjetimo se samo ogavnog navijanja u ovim krajevima ozloglašenog Miće Dušanovića koji je krajnje neprofesionalno u okviru prijenosa vaterpolo utakmice Mladost Zagreb – Primorje EB odigrane prije nekoliko godina u sklopu Lige prvaka (!), znači međunarodnog europskog natjecanja gdje su igrale dvije HRVATSKE ekipe, otvoreno navijao za Mladost povicima „Ajmo naši“ i sličnim uzvicima otvorenog navijanja za zagrebački klub.

Nažalost, uklapa se ova „greška“ HTV-ovih kreatora teletekst stranica i u nedavnu odluku spotskog odjela prisavske dalekovidnice da ne prenose utakmice HNK Rijeke u 3. pretkolu i eventulanom play-offu Europske lige, dok će o eventulanim utakmicama po skupinama, ako se Rijeka plasira, „razmisliti“.

Nemušta objašnjenja o srezanom budžetu za ovakve prijenose i velikim izdacima za praćenje Europskogg prvenstva u nogometu i Olimpiskih igara naprosto ne možemo prihvatiti, jer je istovremeno donesena odluka da će se Hajdukov europski put pratiti i s Poljuda i s europskih terena.

tablica1
Nevjerojatan “gaf” ili provokaciju kreatora teletekst stranica HTV-a komentirao je i primorsko-goranski dožupan Marko Boras Mandić

HTV svojom neprofesionalnošću proizašlom iz političkog kadroviranja, favoriziranjem tamo gdje favoriziranju nema mjesta i nizom drugih – malo je reći čudnih – programskih i kadrovskih odluka sve više navlači bijes gledatelja na sebe, a pogotovo onih s područja Primorsko-goranske županije!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari