SRAMOTA: Za HRT je Dinamo prvi i onda kada je Rijeka prva!

Idi na originalni članak

Možda je i ovo dio odgovora na pitanje zašto HRT ne prenosi utakmice Rijeke u Europskoj ligi

Oglas

Još jedan nevjerojatan gaf državne televizije za koju svi plaćamo isti (poveliki) iznos pretplate, bez obzira iz koje županije „hvatamo signal“. Bilo bi zapravo smiješno da nije žalosno, i opetovano: naime, za HRT je Dinamo prvi na tablici HNL i onda kada je Rijeka prva!

Ne možete vjerovati? Upravo to se dogodilo jučer na HTV-ovim teletekst stranicama – jedno dulje vrijeme na HTV-ovu teletekstu upravo je Dinamo bio prvi na tablici tek započetog hrvatskog prvenstva iako još nije ni odigrao svoju startnu utakmicu, a Rijeka koja je službeno u tom trenutku bila vodeća jer je ostvarila najuvjerljiviju pobjedu na startu MaxTV Prve lige (u Splitu kontra domaćina 3:0) na HTV-ovoj tablici gledala je „Modrima“ u leđa.

Na HTV-u su nakon nekog vremena uvidjeli grešku i ispravili tablicu, no ostaje nam za razmišljati kako je uopće moglo doći do ovoga. U grešku kreatora tablice naprasto ne možemo vjerovati, jer takvu grešku ne bi napravilo ni dijete iz prvih razreda osnovne škole.

Ostaje nam sumnja u nečiju provokaciju, a kako trenutna klima na Prisavlju „smrdi“ na totalitarističko ponašanje vrhuške koju je postavila Vlada na odlasku, nije isključeno da je i ovo samo još jedna u nizu provokacija kojima se sustavno diskriminiraju konzumetni HRT sadržaja iz Primorsko-goranske županije, pogotovo kada su „sportske stvari“ u pitanju.

Prisjetimo se samo ogavnog navijanja u ovim krajevima ozloglašenog Miće Dušanovića koji je krajnje neprofesionalno u okviru prijenosa vaterpolo utakmice Mladost Zagreb – Primorje EB odigrane prije nekoliko godina u sklopu Lige prvaka (!), znači međunarodnog europskog natjecanja gdje su igrale dvije HRVATSKE ekipe, otvoreno navijao za Mladost povicima „Ajmo naši“ i sličnim uzvicima otvorenog navijanja za zagrebački klub.

Nažalost, uklapa se ova „greška“ HTV-ovih kreatora teletekst stranica i u nedavnu odluku spotskog odjela prisavske dalekovidnice da ne prenose utakmice HNK Rijeke u 3. pretkolu i eventulanom play-offu Europske lige, dok će o eventulanim utakmicama po skupinama, ako se Rijeka plasira, „razmisliti“.

Nemušta objašnjenja o srezanom budžetu za ovakve prijenose i velikim izdacima za praćenje Europskogg prvenstva u nogometu i Olimpiskih igara naprosto ne možemo prihvatiti, jer je istovremeno donesena odluka da će se Hajdukov europski put pratiti i s Poljuda i s europskih terena.

Nevjerojatan “gaf” ili provokaciju kreatora teletekst stranica HTV-a komentirao je i primorsko-goranski dožupan Marko Boras Mandić

HTV svojom neprofesionalnošću proizašlom iz političkog kadroviranja, favoriziranjem tamo gdje favoriziranju nema mjesta i nizom drugih – malo je reći čudnih – programskih i kadrovskih odluka sve više navlači bijes gledatelja na sebe, a pogotovo onih s područja Primorsko-goranske županije!

Exit mobile version