IZLET U ISTRU

Galerija | Staza 7 slapova: Nezaobilazna šetnica u Istri koju Riječani sve češće posjećuju

Ljeto nam se približava, a s njim i sezona planiranja aktivnih vikend izleta. Mnogi od nas posebno uživaju u ovom prijelaznom razdoblju, a jedno od mjesta koje se sve više preporučuje među Riječanima je staza sedam slapova u Istri.

Staza sedam slapova, poznata po svojoj prirodnoj ljepoti, jedno je od najpopularnijih pješačkih odredišta u Hrvatskoj. Njezinih 15 kilometara duljine pruža priliku za pet sati intenzivne, ali nagrađujuće šetnje. Staza većim dijelom prati tok rijeke Mirne, vodeći vas kroz čarobni krajolik sedam prekrasnih slapova. Proljeće i kasna jesen najbolja su doba za posjet, kada su slapovi najimpresivniji, a priroda bujna i živa.

Na samom početku staze naići ćete na prvi slap visok 5 metara, a putem ćete se susretati s brojnim manjim jezercima i slapićima koji dodatno obogaćuju iskustvo. Vrhunac avanture je veličanstveni slap Vela, visok 26,5 metara, gdje ćete imati priliku predahnuti i uživati u idiličnom krajoliku te snimiti nezaboravne fotografije.

Riječani sve češće biraju ovu stazu za svoje izlete, uživajući u spoju rekreacije i prirodnih ljepota koje Istra nudi. Staza sedam slapova nije samo fizički izazov, već i putovanje kroz mistične ljepote Istre koje će vas osvojiti na prvu. Za detaljan popis i kartu staze, svakako posjetite službene izvore informacija i pripremite se za nezaboravan izlet.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari