LAKŠE SE DIŠE

Video | VRIJEME Stigla je promjena. Vrućina popustila, na Kvarneru jak vjetar. Evo što nas još očekuje

U ponedjeljak ujutro još može biti pljuskova u središnjoj Hrvatskoj. U Dalmaciji većinom sunčano i vruće, na sjevernom Jadranu vjetrovito

Izražena vrućina je popustila, lakše se diše, ali je razmjerno nestabilno kako se u našoj blizini, na sjevernom dijelu Sredozemlja nalazi jedan visinski vrtlog vlažnog i malo svježijeg zraka. Ta će se visinska ciklona tu zadržati prije nego sredinom tjedna ne krene na sjeveroistok kontinenta, prognozira RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić.

Ponedjeljak

Nakon kojeg lokalno izraženijeg pljuska na istoku zemlje i na širem karlovačkom području u nedjelju navečer, iz zaostalih oblaka još i tijekom ponedjeljka može biti pljuskova u središnjim predjelima Hrvatske. Koja kap kiše moguća i na sjevernom Jadranu. Puhat će umjeren sjeveroistočnjak, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana pojačana i jaka, pod Velebitom na udare olujna bura. Najniža temperatura između 16 i 18 Celzijevih stupnjeva, uz more oko 22-23 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sve manje oblaka, sve više sunčanih razdoblja, osobito prema sjeveru. Bit će uglavnom suho, mala šansa samo za neki kraći izolirani pljusak postoji oko Korduna i Banovine. Slab do umjeren sjeveroistočnjak, temperatura slična, oko 26-27 Celzija.

Na sjevernom Jadranu vjetrovito s jakom burom, koja će doduše tjerati oblake, pa će biti više sunca. No, u gorju još ponegdje pretežno oblačno, koja kap kiše, a u Lici i grmljavinski pljusak. Temperatura oko 27-28 Celzija, u zaleđu između 20 i 24 stupnja.

Na istoku djelomice, ponegdje i pretežno sunčano, tek tamo kasnije navečer može opet stići koji pljusak iz BiH u Posavinu, ali čini se manje izraženi. Ostaje vrlo toplo, između 27 i 29 stupnjeva.

U Dalmaciji većinom sunčano i vruće, ali u zaleđu, osobito prema sjeveru može biti jačeg razvoja oblaka pa i grmljavinskog pljuska, a koji može stići i do obale, vjerojatnije zadarske šibenske. Sjevernije bura, a prema jugu sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Idućih dana na kopnu

U unutrašnjosti promjenjivo i nestabilno uz mjestimice kišu ili lokalne pljuskove praćene grmljavinom, češće i izglednije u srijedu. No, nakon toga šansa za kišu su znatno manje, a prevladavat će sunčane prilike, od petka uz temperature oko ili malo iznad 30 °C.

Idućih dana na moru

Na Jadranu slabljenjem bure raste vjerojatnost za pljuskove, s utorka na srijedu duž većeg dijela obale, no krajnji jug bi trebao ostati suh. Temperatura za nijansu niža, ali osim u srijedu ostaje vruće, osobito od četvrtka uz obilje sunca i vedrine, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari