VRIJEME SE MIJENJA

Stiglo je žestoko nevrijeme: Grmljavina i kiša već pogodili Zagreb, upaljen alarm za još tri regije

Idi na originalni članak
Photo: Bruno Fantulin/PIXSELL

Cijela karta Hrvatske je pod upozorenjima, a narančasti alarm je upaljen za tri regije – karlovačku, zagrebačku i splitsku. Tim područjima prijeti grmljavinsko nevrijeme

Oglas

Prema Hrvatskoj se iz Slovenije približavaju jači grmljavinski pljuskovi.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) upozorio je da će petak biti sunčan, ali i nestabilan. Skrenuli su pozornost na mogućnost večernjih pljuskova s grmljavinom, ali i moguće nevrijeme, pogotovo na sjeverozapadu zemlje. Grmljavina se već čuje u Zagrebu, a nebo povremeno presjecaju munje. Počela je padati kiša.

Cijela karta Hrvatske je pod upozorenjima, a narančasti alarm je upaljen za tri regije – karlovačku, zagrebačku i splitsku. Tim područjima prijeti grmljavinsko nevrijeme. Kako piše 24ur, sjeverno od Maribora već se formiralo jako nevrijeme s tučom, koja se premješta prema sjeveroistoku.

Na promjenu vremena upozoravali su i susjedi. Slovenska Agencija za okoliš (ARSO) izdala je narančasto upozorenje za dijelove Istre i Kvarnera. Upozorili su na moguću tuču.

RTL-ova meteorologinja Ana Bago Tomac također je upozorila da bi idućih dana vrijeme moglo biti nestabilno te tako pokvariti vikend koji će mnogima biti produžen, piše Danas.hr.

Exit mobile version