DHMZ POSLAO UPOZORENJE

Video | Stiže grmljavinsko nevrijeme! Mogući su ekstremni vodostaji Kupe, Save i Drave. Evo kada se očekuje smirivanje

Promjenljivo i nestabilno vrijeme u Hrvatskoj i okolici potrajat će barem do kraja ovoga tjedna te će uzrokovati povišene do ekstremne vodostaje na Kupi, Savi i Dravi. Nakon utorka još jedan izraženiji prodor stiže prvo u petak, zatim i nedjelju, stoji na stranicama DHMZ-a

Studeni je započeo dosta toplo za ovaj dio godine, ali već se prema kraju dana i u noći očekuje promjena vremena.

“Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom mjestimice s kišom, uglavnom na Jadranu i uz njega. Prema kraju dana i u noći na petak sa zapada postupno jače naoblačenje, s kišom i pljuskovima s grmljavinom koji mjestimice mogu biti jače izraženi, praćeni obilnom oborinom”, piše DHMZ na svojim stranicama.

Danas je za tri regije izdano narančasto upozorenje. Riječ je o Zapadnoj obali Istre, Kvarneru i Kvarneriću te Sjevernoj Dalmaciji dok će sutra cijela Dalmacija biti pod narančastim alarmom.

Foto: DHMZ

Također, izdano je i posebno priopćenje o visokim vodostajima zbog obilnih oborina.

Promjenljivo i nestabilno vrijeme u Hrvatskoj i okolici potrajat će barem do kraja ovoga tjedna te će uzrokovati povišene do ekstremne vodostaje na Kupi, Savi i Dravi. Nakon utorka još jedan izraženiji prodor stiže prvo u petak, zatim i nedjelju, stoji na stranicama.

“Idućih dana bez stabilizacije, bit će promjenjivo s kišom i pljuskovima, osobito u petak i nedjelju kada su lokalno moguće i obilne oborine zbog kojih može biti i urbanih ili bujičnih poplava”, kaže meteorologinja RTL-a, Damjana Ćurkov Majaroš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari