UPALJENA UPOZORENJA

Stiže velika promjena vremena: Tko je planirao godišnji odmor u ovome tjednu, neće biti sretan

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ponedjeljak će u većini predjela biti stabilan, a krajem dana ponovno pljuskovi na zapadu zemlje. Nakon toga na kopnu slijede promjenjivi dani

Ponedjeljak će u većini predjela biti stabilan, a krajem dana ponovno pljuskovi na zapadu zemlje. Nakon toga na kopnu slijede promjenjivi dani, a pljuskova će biti i na sjevernom Jadranu, prognoza je HRT-a.

Na istoku zemlje prevladavat će sunčano, samo uz granicu s Mađarskom povremeno može biti umjerene naoblake. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 18, a dnevna oko 30 stupnjeva.

Na oblačnijem sjeverozapadu zemlje malo kiše već prijepodne. Popodne, posvuda sunčanije, ali uz jači razvoj oblaka pljuskova s grmljavinom, ponajprije uz granicu sa Slovenijom. Navečer je grmljavinsko nevrijeme moguće u Zagorju i Međimurju, u noći i drugdje. Dnevna temperatura od 27 do 31 stupanj.

Lokalni popodnevni pljuskovi mogući su i na pretežno sunčanom zapadu. Bit će ih ponajprije u Gorskome kotaru i unutrašnjosti Istre, uz čiju se zapadnu obalu ujutro može pojaviti neverin praćen prolazno jakim sjevernim vjetrom. Popodne će duž obale zapuhati jugozapadni vjetar. U gorju vrlo toplo uz 26 do 28 stupnjeva, a na moru od 28 do 31.

Sunčano će sutra prevladavati i u Dalmaciji. U poslijepodnevnim satima ponegdje u unutrašnjosti moguć je izolirani pljusak, a duž obale umjeren vjetar s mora. Dnevna temperatura od 28 do 31.

I na sunčanom jugu nastat će popodne ponešto oblaka u zaobalju, a duž obale zapuhati zmorac. Ujutro mjestimice burin i sjeverozapadnjak. Danju vrlo toplo i vruće uz 30-ak stupnjeva.

DHMZ je izdao žuto upozorenje za Zagrebačku i Karlovačku regiju u poslijepodnevnim satima.

Od utorka nestabilnije na kopnu

Utorak nestabilnije na kopnu. Kiša će biti češća, ponegdje i u obliku jače izraženih pljuskova s grmljavinom. Zapuhat će sjeveroistočni vjetar te će malo osvježiti. Na sjevernom Jadranu prolazno naoblačenje uz lokalne pljuskove praćene grmljavinom.

Za utorak je DHMZ izdao žuto upozorenje za gotovo cijelu Hrvatsku.

U srijedu su na kopnu izgledniji kiša i pljuskovi, rast temperature i sparno. Četvrtak sunčaniji s kišom, uglavnom u gorskim predjelima. Na Jadranu, u srijedu i četvrtak lokalni pljuskovi s grmljavinom izgledni većinom u unutrašnjosti istre.

Puhat će umjeren sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni, a na sjeveru će prolazno biti i bure.

Meteorologinja Damjana Ćurkov Majaroš je za RTL prognozirala da će drugi dio tjedna biti pravi ljetni. Većinom sunčano, prema vikendu i potpuno vedro, a rast će i jutarnja i dnevna temperatura. Uz visok i vrlo visok UV indeks ne zaboravite na zaštitu od sunca, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari