UPALJENA UPOZORENJA

Stiže velika promjena vremena: Tko je planirao godišnji odmor u ovome tjednu, neće biti sretan

Idi na originalni članak
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ponedjeljak će u većini predjela biti stabilan, a krajem dana ponovno pljuskovi na zapadu zemlje. Nakon toga na kopnu slijede promjenjivi dani

Oglas

Ponedjeljak će u većini predjela biti stabilan, a krajem dana ponovno pljuskovi na zapadu zemlje. Nakon toga na kopnu slijede promjenjivi dani, a pljuskova će biti i na sjevernom Jadranu, prognoza je HRT-a.

Na istoku zemlje prevladavat će sunčano, samo uz granicu s Mađarskom povremeno može biti umjerene naoblake. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 18, a dnevna oko 30 stupnjeva.

Na oblačnijem sjeverozapadu zemlje malo kiše već prijepodne. Popodne, posvuda sunčanije, ali uz jači razvoj oblaka pljuskova s grmljavinom, ponajprije uz granicu sa Slovenijom. Navečer je grmljavinsko nevrijeme moguće u Zagorju i Međimurju, u noći i drugdje. Dnevna temperatura od 27 do 31 stupanj.

Lokalni popodnevni pljuskovi mogući su i na pretežno sunčanom zapadu. Bit će ih ponajprije u Gorskome kotaru i unutrašnjosti Istre, uz čiju se zapadnu obalu ujutro može pojaviti neverin praćen prolazno jakim sjevernim vjetrom. Popodne će duž obale zapuhati jugozapadni vjetar. U gorju vrlo toplo uz 26 do 28 stupnjeva, a na moru od 28 do 31.

Sunčano će sutra prevladavati i u Dalmaciji. U poslijepodnevnim satima ponegdje u unutrašnjosti moguć je izolirani pljusak, a duž obale umjeren vjetar s mora. Dnevna temperatura od 28 do 31.

I na sunčanom jugu nastat će popodne ponešto oblaka u zaobalju, a duž obale zapuhati zmorac. Ujutro mjestimice burin i sjeverozapadnjak. Danju vrlo toplo i vruće uz 30-ak stupnjeva.

DHMZ je izdao žuto upozorenje za Zagrebačku i Karlovačku regiju u poslijepodnevnim satima.

Od utorka nestabilnije na kopnu

Utorak nestabilnije na kopnu. Kiša će biti češća, ponegdje i u obliku jače izraženih pljuskova s grmljavinom. Zapuhat će sjeveroistočni vjetar te će malo osvježiti. Na sjevernom Jadranu prolazno naoblačenje uz lokalne pljuskove praćene grmljavinom.

Za utorak je DHMZ izdao žuto upozorenje za gotovo cijelu Hrvatsku.

U srijedu su na kopnu izgledniji kiša i pljuskovi, rast temperature i sparno. Četvrtak sunčaniji s kišom, uglavnom u gorskim predjelima. Na Jadranu, u srijedu i četvrtak lokalni pljuskovi s grmljavinom izgledni većinom u unutrašnjosti istre.

Puhat će umjeren sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni, a na sjeveru će prolazno biti i bure.

Meteorologinja Damjana Ćurkov Majaroš je za RTL prognozirala da će drugi dio tjedna biti pravi ljetni. Većinom sunčano, prema vikendu i potpuno vedro, a rast će i jutarnja i dnevna temperatura. Uz visok i vrlo visok UV indeks ne zaboravite na zaštitu od sunca, prenosi Net.hr.

Exit mobile version