STIŽU I NA JADRANSKU MAGISTRALU: MUP ulaže 20 milijuna kuna u nove kamere za prebrze vozače

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

Gledajući čitavu prošlu godinu, život je na cesti izgubila 331 osoba, što je 24 više nego 2016. Cilj je smanjiti broj poginulih za barem trećinu do 2020. godine

Tijekom siječnja na hrvatskim je prometnicama poginulo čak 17 osoba, odnosno pet više nego godinu prije. Policija provodi pojačane aktivnosti na cesti kako bi spriječila i sankcionirala vozače koji voze prebrzo, pijani, nevezani, s mobitelom u rukama, donosi Večernji list.

Gledajući čitavu prošlu godinu, život je na cesti izgubila 331 osoba, što je 24 više nego 2016. Cilj je smanjiti broj poginulih za barem trećinu do 2020. godine.

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, najavio je da će policija ove godine uložiti 19,74 milijuna kuna u uređaje za mjerenje brzine. Sredstva su osigurana Nacionalnim programom sigurnosti cestovnih prometa. Za taj će se iznos kupiti 29 fiksnih kamera koje će se postaviti na Podravskoj i Jadranskoj magistrali, u Dubrovniku, Metkoviću, Zadru…

Te će kamere imati mogućnost snimanja brzine najmanje šest vozila koja se istovremeno nalaze u zoni nadzora. No, dojam kod vozača će biti da je postavljeno ustvari 85 kamera jer će osim 29 radnih na stupovima javne rasvjete biti postavljeni i “lažni” uređaji, odnosno prazna kućišta u koja će se po potrebi kamere premještati. Uz fiksne kamere koje će očitavati registarske oznake svih vozila zemalja članica EU i zemalja iz okruženja, donosi Večernji list.

Prva faza nabavke opreme mogla bi biti ubrzo gotova jer je još od lanjskog listopada u tijeku postupak javne nabave vrijedan gotovo 13 milijuna kuna.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views