OPREZ! VISOK UV INDEKS

PROGNOZA: Stižu vrućine! Naglo porasla i temperatura mora, prije samo tri dana bila je 20°C

Baška: Foto FaceBook

U subotu ne samo će temperatura preći trideseticu, nego će se i noćna temperatuira ponegdje u centru grada zadržati i na iznad 20 °C stupnjeva

Dosad smo u Hrvatskoj već mjerili poneku trideseticu, prvu štoviše već u svibnju, neki dan smo dosegnuli i 33 Celzija, a vrućinu smo osjećali i na temperaturama malo ispod 30. No tek prvi kalendarski ljetni vikend donosi rasprostranjenu i trajniju vrućinu, ističe glavna RTL-ova metereologinja Dunja Mazzocco Drvar.

U subotu ne samo će temperatura preći trideseticu, nego će se i noćna temperatuira ponegdje u centru grada zadržati i na iznad 20 °C stupnjeva.

Na moru je ovaj vikend svojevrsna prekretnica. Nakon promjenjiva većeg dijela mjeseca u kojem se temperatura na obali zadržavala u prosjeku ili čak stupanj do dva ispod njega, ovih smo dana premašili prosjek, a vikend donosi i prvu pozitivnu anomaliju temperature.

Ipak i na kopnu i na moru obvezno se čuvajte sunca jer je  tijekom vikenda, ali i u ponedjeljak UV indeks iznimno visok, čak 9

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari