NAJEZDA SE ŠIRI

Video | Stjenice napale neboder u Rijeci: ‘Djeca imaju po 30-ak uboda, po cijelom tijelu, ne idu u školu…’

Stjenice stigle i u Rijeku! Sve je krenulo iz jednog stana, sad je u problemu cijeli neboder

U stanu iz kojeg su se počeli širiti neugodni insekti već su nekoliko puta bili i tretirali prostor kako bi ih suzbili. Čini se kako nisu uspjeli, javlja RTL.

Nakon najezde u Parizu i još nekim europskim gradovima, stjenice su se pojavile i u Rijeci sporadično s dolaskom sve većeg broja turista, javlja Jutarnji list..

Renata Bartula Bosanac, koja živi na 16. katu nebodera koji je pod najezdom stjenica, na adresi Rastočine 6 za Jutarnji je otkrila da se tih krvožednih štetočina ne mogu riješiti te da ih nemilice grizu.

“Djeca imaju po 30-ak uboda, po cijelom tijelu. One se ne mogu vidjeti golim okom tijekom dana, a izlaze po noći. Našli smo ih u dnevnoj sobi, u dječjoj sobi, čak i ispred ulaznih vrata, na hodniku. Znači da šeću po zgradi, a sigurno se šire po vertikali, s obzirom na to da ih ima i u stanu ispod nas, kao i na 14. i 13. katu, koliko zasad znamo”, ispričala je te dodala da im djelatnici Dezinsekcije nisu pomogli te da je zvala i policiju.

“Zvala sam Dezinsekciju, došli su, rekli su da ih oni ne vide, kako ne mogu ništa učiniti jer da to dolazi iz drugog stana, gdje je leglo. Zvala sam Nastavni zavod za javno zdravstvo, sanitarnu inspekciju, Grad Rijeku, čak i policiju, ali svi govore da ne mogu učiniti ništa.”

NASTAVAK pročitajte OVDJE:

VIDEO | UŽAS U RIJEČKOM NEBODERU Pogledajte snimke iz stana u koji su se uselile stjenice: ‘Kći su izgrizle dok je spavala’

Stjenice se pojavljuju unatoč čišćenju

S Renatom u stanu živi i njen suprug, njihovo dvoje djece i roditeljima, a svi oni ne mogu zbog stjenica spavati. Djeci je, kaže, “neugodno ići u školu s vidljivim ugrizima”, a koliko god čistili, “stjenice se opet pojavljuju”.

“Rekli su mi da one ne skaču, već da hodaju, ali to nam puno ne znači. Leglo je, navodno, sada na 15. katu, a sve je počelo na 14. katu, iz državnog stana, u kojem su privremeno prije pola godine boravili stranci”, otkrila je.

Predstavnik suvlasnika stanova u zgradi u kojoj Renata s obitelji živi, Davor Petričić, potvrdio je da su problemi sa stjenicama počeli u stanu na 14. katu, koji je nakon odlaska privremenih podstanara u nekoliko navrata tretiran zbog stjenica. On je kaže, upoznat sa situacijom te je tvrtka Rumat, koja je zadužena za održavanje te zgrade, o tome obavijestila Dezinsekciju.

“Prvo su prije dosta vremena tretirali nekoliko puta stan na 14. katu, sada i stan na 15. katu. Ali stjenica, očito, i dalje ima. Dezinsekcija je obaviještena, morat će tretirati još nekoliko stanova, no nemam informaciju kada će doći”, otkrio je.

Iz Dezinsekcije su za Jutarnji rekli da su zadnjih dana od strane upravitelja navedene zgrade zaprimili dvije narudžbenice za dezinsekciju četiri stana. Rukovoditelj službe za ekološku sanitaciju Tihomir Grgat kazao je da je prva zaprimljena 3. listopada za jedan stan te je obavljena prije par dana te da je u utorak zaprimljena i za preostala tri stana. Oni će se tretirati sljedećih dana prema dogovoru s vlasnicima stanova, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari