ZAVRŠILA U REMETINCU

Što je snimila ‘bubica’ u autu Josipe Rimac? ‘Ante je rekao da sigurno imaš 500.000 kn’

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Rimac je prvoosumnjičena u slučaju u kojem ju se tereti za trgovanje utjecajem, zloporabu položaja…

Sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda Oliver Mittermayer odredio je na prijedlog Uskoka jednomjesečni pritvor bivšoj državnoj tajnici Ministarstva uprave Josipi Rimac i još šestero osumnjičenika.

Rimac, bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave, prvoosumnjičena je u slučaju u kojem ju se tereti za trgovanje utjecajem, zloporabu položaja te davanje i primanje mita, a sve ono za što je osumnjičena počinila je od početka 2019. pa do svibnja 2020. godine. USKOK ju je prisluškivao i pratio.

Jedan od svjedoka, na kojeg bi možda mogla utjecati je i čovjek kojem je potkraj veljače kod svoje vikendice u Vodicama govorila o projektu na kojem radi. E sada, kakve veze ona, kao državna tajnica u Ministarstvu uprave, ima s projektom vjetroelektrana, nije baš najjasnije, a što je i kako je na tom projektu “radila”, razlog je zašto je završila iza rešetaka.

Svom sugovorniku govorila je o vjetroparku, a njega je zanimalo tko je investitor projekta. Ona mu odgovara da je to Bašić Lager, na što on kaže:

”Znači, to su ti tvoji kanali i sada kada bude duvalo, ti puniš džepove?”

”Treba raditi. Netko kaže, ne može se. Ma može se”, odgovara mu Rimac. Njezin sugovornik joj na to postavlja retoričko pitanje:

”A kome ćeš pogodovati ako ne investitoru?”

Ovo tek jedan u u nizu tajno snimljenih razgovora koje je Rimac vodila s radnim ljudima, javlja Večernji list. USKOK-ovi istražitelji su nadzirali njezine razgovore u vozilu, no višemjesečna istraga je prekinuta nakon što je Rimac prošlog tjedna u autu otkrila ‘bubicu’. Prijavila je to policiji i nije bilo druge nego da USKOK akciju brzo privede kraju.

U posao, za koji joj je obećano 45.000 eura, Rimac je uključila svoju sestru Nediljku Radić kojoj je jednom prigodom kazala: ”Ja sam njima jasno rekla da im neću riješiti ovo što im gori dok god oni tu policu osiguranja ne raščiste s vama. Pa neka biraju. Nekad moram biti i malo bezobrazna.”

Inače, Josipa Rimac o svojim “poslovima” vrlo otvoreno govori, pogotovo kada razgovara s Antom Sladićem koji je završio u Remetincu kao i ona.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari