ŠTO NAS OČEKUJE Tjedna prognoza: napokon fino i pristojno ljetno vrijeme!

Radni tjedan bit će i biometeorološki povoljan, no na oprezu bi trebali biti alergičari osjetljivi na ambroziju

Nakon petog po redu toplinskog vala ovoga ljeta i jednog od najjačih u posljednjih 150 godina uslijedilo je osjetnije osvježenje. Vrijeme se zatim stabiliziralo i pred nama je pet ugodnih dana. Još danas uživat ćemo u ugodnoj ljetnoj svježini uz lagane sjeverac i buru, sutra i prekosutra bez vjetra već toplije. U četvrtak i petak ponovno stiže i osjetnija vrućina, no ipak podnošljivija od prethodne.

JADRAN

Na Jadranu pretežno vedro i suho. Burin i maestral bit će još sutra umjerene jačine, u svom vrhuncu donosit će osjetnije osvježenje. Idućih dana sve slabiji i slabiji, u petak gotovo posve bez vjetra. Noći će biti ugodne za spavanje uz 20 do 24 °C. Dani vrući, no ne previše, 30 do 33 °C. More se tijekom vikenda osjetnije ohladilo, sada mu je temperatura većinom od 22 do 25 °C što odgovara prosjeku za ovaj dio ljeta. I pruža sasvim lijepo osvježenje.

UNUTRAŠNJOST

U unutrašnjosti sve do petka većinom sunčano i suho, a periodi u kojima će se pojaviti oblaci dovoljno gusti da zaklone sunce bit će vrlo rijetki. Jutra ugodna, u gorju čak svježa uz temperature između 11 i 16 °C. Dnevna temperatura u blagom porastu, iz dana u dan za po stupanj toplije, a dojam vrućine rijetki će osjetiti već sutra, većina od srijede nadalje. Radni tjedan bit će i biometeorološki povoljan, no na oprezu bi trebali biti alergičari osjetljivi na ambroziju. Koncentracija peluda ambrozije je umjerena i porast će tijekom suhog i toplog tjedna.

U subotu stiže osvježenje. Kao i prethodna, donijet će više vjetra, nego kiše. Dapače, ponovno će u velikom dijelu pasti jedva pokoja litra kiše.

Dotad se, naravno, još čitamo, a za sve detalje po gradovima i danima, pratite našu emisiju RTL Vrijeme, svaki dan u vijestima u 16:30 te oko 18:25 i 19:10.
Dunje Mazzocco Drvar

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari