MUKE PO NOVOJ VALUTI

Što s deviznim računima nakon uvođenja eura? Poznati matematičar objasnio koje su najbolje opcije za građane

Foto: RTL

Naglasio je da mu je njegov devizni račun služio samo za eure pa će ga zatvoriti jer mu ne trebaju dva računa u eurima

Matematičar Toni Milun za N1 se osvrnuo o uvođenju eura u Hrvatsku. Milun, naime, na svojoj web stranici odgovara građanima na pitanja koja ih zanimaju oko nove valute.

“Najviše ih zanima moraju li ići u banku, što se tu mijenja, što će biti s računima, kreditima… Dobili su mailove obavijesti od banaka, ali su oni jako dugački i građani ih u pravilu ne čitaju. To će sve ići automatizmom, kune će se pretvarati u euro po fiksnom tečaju bez ikakve naknade”, objašnjava Milun.

“Tekući kunski račun će se automatski prebaciti u eurski”, dodao je Milun. Pojasnio je što treba napraviti s deviznim računom.

Računi se mogu i zatvoriti

Naglasio je da mu je njegov devizni račun služio samo za eure pa će ga zatvoriti jer mu ne trebaju dva računa u eurima.

“Građani mogu zatvoriti devizni račun ako im je služio samo za eure i ako im banka naplaćuje naknadu za vođenje deviznog računa. To mogu napraviti besplatno do 1. ožujka 2023. Ali, ako im devizni treba za dolare ili neku treću valutu, onda ga ipak trebaju ostaviti”, istaknuo je matematičar, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari