BORBA PROTIV KORONAVIRUSA

Stožer: Ni danas nema novooboljelih, u Splitu umrle dvije osobe! Popušta se još jedna mjera

Photo: Josip Regovic/POOL/PIXSELL

Obavijestili su i o odluci o slobodnom održavanju sportskih natjecanja uz prisutnost gledatelja

Nacionalni stožer objavio je najnovije informacije o koronavirusu u Hrvatskoj.

“U posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba. Od dosad ukupno potvrđenih 2.247 osoba, dosad se oporavilo 2.130 osoba. Preminulo je stotinu i šest osoba. Još je 11 osoba na liječenju.

Trenutno je potvrđeno ukupno 2.247 osoba zaraženih koronavirusom, a 2.130 osoba se oporavilo.

Preminulo je stotinu i šest osoba. U Kliničkom bolničkom centru u Splitu na respiratoru su preminule dvije osobe. Jedna osoba, ženskog spola, rođena 1941. godine koja je imala prateće dijagnoze arterijsku hipertenziju, astmu, kronični gastritis i glaukom. Druga osoba, također je ženskog spola, rođena 1941. godine imala je prateće dijagnoze arterijsku hipertenziju i sarkoidozu.

Dosad je testirano ukupno 69.115 osoba, a u posljednja 24 sata njih 249”, priopćio je Nacionalni stožer.

Obavijestili su i o odluci o slobodnom održavanju sportskih natjecanja uz prisutnost gledatelja.

“Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas donio Odluku o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. Ovom Odlukom omogućava se od 15. lipnja 2020. godine, s obzirom na vrlo dobru epidemiološku situaciju, održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja. Naravno, budući da je još uvijek potreban oprez Hrvatski zavod za javno zdravstvo će izraditi preporuke o načinu na koji će gledatelji moći biti prisutni na sportskim natjecanjima.”

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari