DA SE PODSJETITE...

STOŽER OBJAVIO 4 NOVE ODLUKE: Ove mjere stupaju na snagu u ponoć i trajat će do 15. veljače

Idi na originalni članak
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Stožer je donio odluku o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama koje će biti na snazi od ponoći

Oglas

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je objavio četiri nove odluke, od kojih se tri odnose na produženje postojećih mjera u javnom prijevozu, u trgovačkim centrima te na granicama. U četvrtoj odluci navedene su sve mjere koje ostaju na snazi te one koje se odnose na popuštanje na području sporta.

Prema odluci o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se  ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, ovo su mjere koje će biti na snazi od ponoći pa do 15. veljače:

Iznimno od ove protuepidemijske mjere, ugostiteljskim objektima iz skupine „Restorani“, skupine „Catering objekti“ i vrste kavana, pivnica, buffet, krčma, konoba i klet iz skupine „Barovi“ dozvoljena je priprema i dostava hrane i pića. Navedeni ugostiteljski objekti dostavu, odnosno isporuku hrane mogu vršiti uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera na jedan od sljedećih načina: osobnim preuzimanjem pred ulazom u ugostiteljski objekt bez ulaska u isti, dostavom hrane iz ugostiteljskog objekta vlastitim dostavnim vozilom, dostavom hrane iz ugostiteljskog objekta temeljem ugovora o poslovnoj suradnji sklopljenim između ugostitelja i treće osobe ( pravne ili fizičke-obrtnici), koji su registrirani i upisani u Upisnik subjekata u poslovanju s hranom, takozvanim „drive in“ načinom.

Protuepidemijske mjere ne odnose se na:

Za sva događanja i okupljanja broj prisutnih osoba se ograničava s obzirom na veličinu prostora, na način da za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 7 m² neto površine, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i obvezu da na ulazu u objekt u kojem se okupljanje održava bude jasno istaknuta obavijest o najvećem mogućem broju osoba koje istovremeno mogu biti prisutne u objektu. Organizatori okupljanja obvezni su osigurati da se prostori u kojima se okupljanja održavaju redovito provjetravaju, da na okupljanju ne bude prisutno više osoba od dopuštenog broja i da se svi prisutni pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Exit mobile version