NOVE PROMJENE

Stožer objavio koje nove mjere koje stupaju na snagu u ponoć: Evo što se sve mijenja

12.11.2021.,Zagreb - U NSK odrzana konferencija za medije Stozera civilne zastite RH

Najavljene su i pojačane kontrole broja gostiju u ugostiteljskim objektima, održavanje fizičke distance od 1,5 metra te korištenje maski dok se ne sjedi za stolom

Na web stranici Koronavirus.hr objavljene su nove mjere koje je donio Stožer, a na snagu stupaju u ponoć.

Zabranjena su javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba (dosad 100), a okupljanja s COVID potvrdama i uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se na 200 osoba. U zatvorenom se zabranjuju javna okupljanja s više od 25 osoba (dosad 50), a ona uz COVID potvrde ograničavaju se na 100 osoba.

Na privatnim okupljanjima je moguća prisutnost 20 osoba (dosad 30), a od toga su izuzeta okupljanja gdje svi imaju COVID potvrde, gdje će moći biti 50 osoba.

Najavljene su i pojačane kontrole broja gostiju u ugostiteljskim objektima, održavanje fizičke distance od 1,5 metra te korištenje maski dok se ne sjedi za stolom.

Smanjuje se i broj gledatelja na sportskim natjecanjima. U zatvorenim dvoranama moguće je popuniti najviše 20 posto tribine za gledatelje, dok na tribinama na otvorenom popunjenost može iznositi do 40 posto.

Uporaba maski obvezna je bez obzira na posjedovanje COVID potvrda u vjerskim i umjetničkim programima, kinoprojekcijama i izložbama te sjednicama predstavničkih tijela.

Također se uvodi obveza poslodavaca da organiziraju rad od kuće kad god je to moguće.

Odluka Stožera objavljena je i u Narodnim novinama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari