Štrajk nastavnika, policajaca, liječnika? Sindikati odbili ponudu Vlade o povećanju osnovice za 3 %

Foto: Ilustracija (Pixsell)

Vladina ponuda o povećanju osnovice za 3 posto nije zadovoljila sindikate

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Sindikati javnih službi odlučili su odbiti ponudu Vlade o povećanju osnovice plaće za 3 posto. Osim većih plaća, kako su izvijestili na konferenciji za novinare, traže i povećanje božićnica te dara za djecu. Ukoliko Vlada odbije njihove zahtjeve, kao krajnju mjeru pritiska najavili su i mogućnost štrajka.

Podsjetimo, Vlada je javnim službama ponudila povećanje osnovice od 3 posto, a ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić tada je izjavio kako je povećanje osnovice plaća za 3 posto maksimum koji je Vlada mogla ponuditi u okviru planiranog proračuna za 2019. godinu. Povećanje osnovice od tri posto na plaću od 5000 kuna bilo oko 150 kuna bruto.

Ankica Prašnjak, iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara, rekla je da je stanje u njihovom resoru neizdrživo zbog odljeva radne snage uslijed loših uvjeta rada, odnosno potplaćenosti.

“Samo na Rebru nedostaje 300 medicinskih sestara”, istaknula je Prašnjak.
Vijesti.hr/G. Latković
Foto: Pixell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari