STRANI MEDIJI O HORORU: ‘Je li cijela obitelj znala za to? Što nije u redu s tim ljudima?’

Zločin je to kakvog Hrvatska ne pamti, a jedan je od bizarnijih slučajeva i u čitavom svijetu

U malom međimurskom mjestu Palovec održan je sprovod Jasmine Dominić koja je ubijena prije 19 godina, a njezino je tijelo čitavo vrijeme bilo skriveno u zamrzivaču obiteljske kuće.

Za ovo monstruozno ubojstvo osumnjičena je njezina starija sestra Smiljana Srnec koja je uhićena te se nalazi u istražnom zatvoru.

Zločin je to kakvog Hrvatska ne pamti, a jedan je od bizarnijih slučajeva i u čitavom svijetu. Stoga ne čudi što se mala Hrvatska našla u središtu interesa brojnih svjetskih medija.

“Šok i zbunjenost obuzeli su malo hrvatsko selo gdje je u zamrzivaču obiteljske kuće pronađeno tijelo nestale djevojke. Jasmina Dominić, koja je nestala 2000. godine kada je imala 23 godine, u subotu je pronađena u zamrzivaču u kući u malom ali razvijenom mjestu na sjeveru Hrvatske u kojoj je živjela njezina sestra. Zločin je to koji je zgrozio zajednicu i bacio čitavu zemlju u trans”, piše u tekstu pod naslovom “Zamrznuta žena šokirala hrvatsko selo”, objavljenim na portalu Channel News Asia.

“Jasmina Dominić: Tijelo nestale Hrvatice nakon 18 godina pronađeno u sestrinom zamrzivaču”, piše The Independent.

U istom se tekstu navodi kako je Jasmina nestala 2000. godine te da je njezina obitelj nestanak prijavila pet godina poslije kazavši policiji da je otišla u inozemstvo.

O stravičnom zločinu pisao je i američki East Coast Radio: “Hrvatica uhićena zbog ubojstva sestre, držala ju je u zamrzivaču”

Žustra se rasprava povela i na društvenoj mreži Reddit na kojoj su korisnici pokušavali odgonetnuti kako je netko 19 godina mogao čuvati ovako strašnu tajnu.

“OK, zaboravim ponekad da u zamrzivaču imam grašak ili mrkvu pa se iznenadim kad ih nađem, ali kako možeš ne vidjeti mrtvo tijelo?”, pitao je jedan od korisnika ove društvene mreže.

“U zamrzivaču 18 godina? Kako? Zašto? Je li cijela obitelj znala za to? Što nije u redu s tim ljudima?”, stoji u još jednom komentaru.

Mnogima je interesantna informacija prema kojoj je, navodno, došlo do nestanka struje, te se počeo širiti nesnosan miris. Pitaju se, kako je moguće da u 19 godina nije nestalo struje?

Pisao je i ABC News, britanski Daily Mail, njemački TZ, NDTV, Washington Post, Spiegel…

“Tijelo pronađeno u zamrzivaču pripada ženi koja je nestala prije 18 godina?”, stoji u naslovu 9Newsa koji je opisao detalje okolnosti pod kojima je nesretna Jasmina nestala. U tekstu se i navodi kako je policija objavila da ih je obitelj navodila na krivi trag.

Britanski Mirror piše kako je tijelo nestale Jasmine, za kojom se traga od 2005., pronađeno u zamrzivaču u kući u kojoj je živjela njezina sestra.
Vijesti.hr
Foto: Screenshot/PIXSELL

VIDEO: Uz tužnu povorku pokopana Jasmina Dominić