STRAVIČNI PRIZORI: ‘Medicinska djelatnica tuče, šuta i izderava se na djecu s posebnim potrebama’

Dijana Sajko jučer je dovela dijete u zagrebačku Specijalnu bolnicu za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama, gdje je – kako tvrdi – prisustovala prizorima zlostavljanja djece s posebnim potrebama

Dijana Sajko jučer je u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama doživjela stravišne prizore, kako piše u svom Facebook postu koji se munjevito širi društvenim mrežama, a sve je odmah prijavila odgovornima u bolnici.

Naime, Dijana je ispred odjela liječnice Senke Fruk čekala s djetetom, gdje ju je šokiralo, kako navodi, nasilno ponašanje prema djeci s posebnim potrebama.

“Bilo je malo prije 12 sati te su ih pripremali za jelo. Što se tamo događa, to je nešto prestrašno!! Toliko grubosti, živčanoće, a rade s malom djecom! Nema opravdanja za takvo ponašanje prema njima, nikakav stres, umor, ništa ne može opravdati takvo ponašanje. Ta djeca su divna, mirna, to su mali anđeli”, započela je prepričavati svoje svjedočanstvo na Facebooku.

“Razlog pisanja ovog posta je malo niža djelatnica, bijele kratke kose na tom odjelu koja TUČE djecu!! Doslovno, TUČE!! Jedan dečko je sjedio tako spigan na stolici kako su ga ostavili i pokušavao dohvatiti stol, a siroče ne može, i na kraju uspije i malo pogurne stol. Mislim, koliko dijete može pogurnuti stol… i ova glupača dođe, stisne ga jako za facu, nešto se prodere i baci mu glavu u stranu, zgrabi ga sa stolice i baci na onu njihovu ležeću sjedalicu, zaveže, primi za dio di su noge tako da glava visi prema podu, i povuče ga na drugu stranu hodnika i još nogom šutne tu sjedalicu da ga namjesti i maše rukama prema njemu, valjda se jos derala. Curicu koja se bunila je prebacila prek ruke da visi i odnijela u drugu sobu, vratila se, isto ju bacila u takvu sjedalicu i vukla i šutala. Onda je čula malo većeg dečka koji je bio za stolom i bunio se jer ga je jedna manja curka povukla za ruku, došla do njega, isto ga zgrabila za facu i bacila mu glavu u stranu (nadam se da dobro opisujem da si možete zamisliti kako to izgleda), on je počeo plakati i tu sam ja uletila unutra i izderala se na nju”, objašnjava Sajko.

prigovor bolnica

“Bila je iznenađena, nije očekivala da ju netko gleda, ali nije se doimala da ju je imalo briga. Malo se scimala i promrmrljana nešto kao pa nije to njima ništa”, piše zgrožena majka.

“Obećala sam da ću ju prijaviti, poslala pismeno na ravnateljstvo Goljaka, no sumnjam da ću ista time postići. Ako netko zna gdje mogu isto prijaviti, neka mi javi, a ja čekam da mi jave ime i prezime djelatnice da probam podnijeti kaznenu prijavu ako je moguće. Ako mi ne jave, nema veze, ima načina da se sazna. Nažalost, mobitel mi nije bio u funkciji da snimim to, toliko mi je žao zbog toga, iako u tom trenutku mi ni nije palo na pamet snimati, samo sam uletila”.

“Zamislite, ostavite djete u povjerenju i onda ga zlostavljaju i maltretiraju, a ironično, na vratima im stoje upute kako se treba ponašati prema takvoj djeci, da treba biti strpljiv i pažljiv s njima. Uzas! Ona liječi svoje frustracije na dječici koja se ne znaju i ne mogu požaliti, koja ne razumiju zašto se netko tako ponaša prema njima (ne razumijem ni ja, jer nisu ništa skrivila). Glupača zna da joj nitko ne može ništa pa se iživljava! Ako smatrate potrebnim, slobodno podijelite”, zaključila je.

U bolnici Goljak je pokrenuta interna istraga, Dijana Sajko imat će priliku svoje navode iznijeti i ravnateljici, koja namjerava razgovarati sa svim spomenutim akterima, nakon čega će se moći očitovati o navodima u Facebook postu Dijane Sajko.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari