ŽALOSNO

Student zbog naglaska zaradio batine: ”Dozivali su me i kad sam im rekao odakle sam dobio sam šakom u glavu”

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Alkohol je imao veliku ulogu

Tomo Danielov, student druge godine fizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, fizički je napadnut prije desetak dana na Jarunu zbog svog naglaska, a u Facebook grupi Studentski dom “Stjepan Radić” – “Sava” opisao je incident kako bi upozorio druge, pišu Vijesti.hr.

Za portal Moj Faks ispričao je detaljnije što se događalo te noći.

“Stajao sam na plaži na Jarunu s prijateljima i skupina od 5,6 momaka me dozvala. Mislio sam da žele pričati sa mnom i uputio sam se prema njima. Nakon što me jedan pitao odakle sam, na što sam odgovorio iz Splita, dobio sam šaku u glavu. Tad me prijatelj dozvao s plaže i iduće čega se sjećam je kako sjedim s krvavim nosom na plaži”, kaže Tomo. Nakon sukoba, njegovi su prijatelji krenuli u potragu za maramicama kako bi zaustavili krvarenje. Kada su ga konačno i uspjeli zaustaviti, uputili su se prema studentskom domu, a Tomo priznaje da do te večeri tako što nije doživio. “Nije mi se događalo prije i iznenadilo me jer sam do tad upoznavao samo prijateljski raspoložene ljude iz svih dijelova Hrvatske pa i Europe”, tvrdi.

Svemu je, smatra, bio kriv i alkohol

Policiju nisu zvali jer se ne sjeća točno kako izgledaju.  “Inače se osjećam sigurno u Zagrebu i mislim da se takve stvari mogu dogoditi bilo gdje. Naravno zabava koju često prati alkohol je ipak veće žarište takvih događaja”, govori.

Bi li se isto dogodilo u Splitu – “Bi”

Na pitanje smatra li da bi i Splićani u obratnoj situaciji koristili silu, odgovorio je: “Mislim da i u Zagrebu i u Splitu ima ljudi sa zastarjelim mentalitetom i nagonom za nasilnim ponašanjem. Mislim da bi neki Splićani isto postupili, ali čini mi se da su u manjini, kao i ovi Zagrepčani koji su ovako postupili. Cilj mi je u mom društvu imati ljude koji ne sude nikome po stvarima kao što je naglasak, izgled itd. Nisam ni u Splitu imao iskustva niti čuo priče o tome da je netko nasilan prema Zagrepčanima, osim naravno onih što završe na vijestima”, zaključio je za ovaj portal.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari