ISTRAGA USKOKA

Sud bivšem HDZ-ovom ministru Kuščeviću blokirao kuću, ‘štalu’ i zemljište na Braču

Foto: Pixell

Blokirana je, između ostaloga, famozna Kuščevićeva štala, odnosno kuća koju je sagradio na mjestu gdje je bila štala

Županijski sud u Splitu je, prema prijedlogu USKOK-a, blokirao dio imovine bivšeg HDZ-ova ministra uprave Lovre Kuščevića u sklopu istrage koju je USKOK pokrenuo protiv njega i još nekoliko osoba zbog zloporaba u Općini Nerežišća na otoku Braču.

Istraga protiv Kuščevića pokrenuta je u rujnu 2019. za dva kaznena djela, a naknadno je proširena za još tri kaznena djela. Uz Kuščevića, USKOK je istragom obuhvatio i njegovu suprugu Zoranu Kuščević, šogora Ivicu Žuvića, bivšeg predsjednika Općinskog vijeća Nerežišća Jakšu Goića, pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela općine Svemira Obilinovića i splitskog poduzetnika Antu Marinovića.

Budući da mu se inkriminira da je kaznenim djelima za koja je okrivljen oštetio državni proračun, ali i pribavio znatnu imovinsku korist, USKOK je predložio da mu se blokira imovina,što je splitski Županijski sud i prihvatio. Vidljivo je to iz zemljišnoknjižnih izvadaka za neke njegove nekretnine u Nerežišćima u kojima su krajem prošle godine upisane “plombe”, piše Jutarnji list.

“Zabilježba, privremena mjera osiguranja zabranom otuđenja i opterećenja, rješenje o određivanju privremene mjere radi osiguranja oduzimanja imovinske koristi, Županijskog suda u Splitu, Odjela za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Split, od dana 3. 12. 2020.”, upisano je u teretovnici za dvije Kuščevićeve nekretnine te za jednu nekretninu njegove supruge.

Blokirana je, između ostaloga, famozna Kuščevićeva štala, odnosno kuća koju je sagradio na mjestu gdje je bila štala. Riječ je o zemljištu u Visokoj 10 površine od oko 2600 kvadratnih metara, na kojemu je upisana kuća od 70 kvadratnih metara s povećom nadstrešnicom. Blokirano mu je još jedno zemljište u Nerežišćima, površine 3528 kvadrata.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari