VELIKA POBJEDA

Sud odlučio u korist zviždačice Đerek, otkaz je dobila nezakonito: ‘Prvo sam sjela, isplakala se i izbacila sve to iz sebe’

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Općinski radni sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio kako je otkaz zviždačici Maji Đerek u Državnim nekretninama bio nezakonit, piše 24 sata. Sud zato smatra da se Đerek mora vratiti na mjesto direktorice za poslovne prostore. Đerek kaže kako je sretna i zadovoljna.

“Čitavo vrijeme sam znala da sam u pravu i nisam htjela odustati, ali nakon dvije godine trajanja postupka, nisam bila sigurna kako će završiti. Zato sam nakon presude prvo sjela, isplakala se i izbacila sve to iz sebe”, rekla je Đerek, a dotaknula se i samog postupka.

‘Žurilo im se maknuti me’

Navodi kako je bivša ravnateljica Renata Sabo od slučaja učinila psihološko profiliranje Đerek jer zvala je kao svjedoke zaposlenike koji pak nisu imali dokaz da je nešto na poslu radila krivo.

“U obrazloženju otkaza piše da mi nisu dali ni opomenu pred otkaz jer sam prijavljivala nepravilnosti svojih nadređenih. Sud je danas zaključio da mi se ne može dati otkaz bez da sam prethodno imala i jednu opomenu. Jednostavno im se žurilo me maknuti”, navodi Đerek.

Podsjetimo, početkom godine je Đerek odlučila i javno istupiti i progovoriti o svim nepravilnostima. Javnosti je otkrila kako je tadašnji ministar državne imovine, a danas obrane Mario Banožić sam sebi dodijelio stan od 92 četvorna metra u centru Zagreba. Danas radi kao honorarna savjetnica splitskog gradonačelnika Ivice Puljka, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari