SURADNJA S GRUPOM ZRINSKI: Pažani mogu studirati ne napuštajući svoj otok

Nakon Grada Novalje, sporazum o suradnji s Obrazovnom Grupom Zrinski potpisali su Grad Pag, te općine Povljana i Kolan.

Ovim sporazumima građani tih općina te Grada Paga po prvi će puta biti u mogućnosti studirati ne napuštajući svoj otok, što mnogi zbog usklađivanja radnih obaveza i školovanja, ali i troškova putovanja te boravka u drugom gradu do sada nisu bili u mogućnosti.

Domaćini i potpisnici ovog sporazuma, bitnog za razvoj cijelog otoka, izrazili su svoje zadovoljstvo i istaknuli značaj sustavnog rada na edukaciji i prvenstveno stvaranju kvalitetnih kadrova u turizmu, što je za ovaj otok od presudnog značaja.

Gradonačelnik Grada Paga Željko Maržić istaknuo je kako će najveći napredak u razvoju otoka omogućiti nova znanja.

Načelnik Općine Povljana Ivica Pogorilić naglasio je da će ovakvo ulaganje u edukaciju smanjiti deficit kvalitetno obrazovane radne snage, podignuti kvalitetu ponude te samim time i potrošnju, pomoći u produženju turističke sezone odnosno cjelogodišnjem turizmu te poboljšati kvalitetu života na samom otoku.

I za Kolanjce ovakva suradnja znači kvalitetniji život.

Gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo, koji je već potpisao sporazum o suradnji s Obrazovnom Grupom Zrinski, čiji je cilj sustavna edukacija građana, istaknuo je da ulaganje u znanje pruža građanima dodatnu mogućnost osobnog razvoja i kvalitetniji život na otoku, koji nije uvijek lagan, a novoškolovani ljudi pak podižu ponudu Grada Novalje generirajući njen daljnji razvoj mozaične turističke destinacije.

Na potpisivanjima sporazuma o suradnji osim domaćina bili su prisutni i predstavnici Obrazovne Grupe Zrinski – predsjednik Obrazovne grupe Zrinski Vitomir Tafra, dekan visoke škole Nikola Šubić Zrinski dr.sc.Ivica Katavić, prodekan za kvalitetu mr.sc Zdravko Tkalec, prodekanica za poslovnu suradnju i međunarodne odnose Hedda Martina Šola, mag.oec.

Potpisivanju su prisustvovale i direktorice Turističkih zajednica Grada Novalje Marina Šćiran Rizner i Općine Kolan Jelena Baričević Škoda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari