'DOBAR ODNOS CIJENE I KVALITETE'

Susjedi poludjeli za neočekivanom destinacijom: ‘U Hrvatskoj je 3 puta skuplje’

Ilustrativna fotografija: Pexels

Turistima iz Srbije tako je kao ljetna destinacija sve privlačnija Bugarska. Iako se, priznaju, kupanje u Crnom moru ne može se usporediti s Jadranom, kvaliteta smještaja, usluge i cijene to nadomještaju

Hrvatska ne smije biti skuplja od Italije i Španjolske – zagrmio je neki dan novi ministar turizma Tonči Glavina i rekao ono što mnogi Hrvati, a i turisti misle. Naša je obala za džepove mnogih postala nedostižna, pa se turisti okreću drugim destinacijama u Europi.

Turistima iz Srbije tako je kao ljetna destinacija sve privlačnija Bugarska. Iako se, priznaju, kupanje u Crnom moru ne može se usporediti s Jadranom, kvaliteta smještaja, usluge i cijene to nadomještaju, piše Kurir.

“Iako ne može da se uspoređivati s prelijepim Jadranom, smještajni kapaciteti i povoljne cijene privlače sve više turista u Bugarsku”, piše Kurir.

‘Hrvatska je najskuplja’

Za ljetovanje uglavnom biraju Grčku, Crnu Goru i Egipat, ali ove godine vidi se porast interesa za ljetovanjem u Bugarskoj. Srpski mediji navode da ono što u Bugarskoj mogu dobiti za 300 eura, u Crnog Gori će platiti duple skuplje, a u Hrvatskoj čak tri puta više za isti aranžman.

“Bugarska je godinu unazad jedna od destinacija koja ima izuzetno dobar odnos cijene i kvalitete i to se prepoznaje na našem tržištu. Imamo veliki broj ljudi iz istočne i jugoistočne Srbije koji tamo ljetuju”, potvrdio je direktor Nacionalne udruge turističkih agencija Srbije YUTA Aleksandar Seničić za TV Prva.

Dodaje da je odmor u Grčkoj, posebno apartmani, poskupio u prosjeku deset do 15 posto, a u Hrvatskoj i do 25 posto.

A da je Hrvatska postala preskupa ovih dana pišu i austrijski, njemački i slovenski mediji. Austrijski ugledni portal Heute piše da su u Hrvatskoj eksplodirale cijene, a češki portali upozoravaju svoje građane da se pripreme na cijene smještaja, restorana, nezaobilazne kuglice sladoleda i pića poput piva i vina, koje će, predviđaju, ove godine biti na maksimumu, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari