Svađa između Wagnera i Rusije eskalirala u sukob: Prigožin i vojnici idu prema Moskvi s tenkovima, kruže jezive snimke

Screenshot Twitter

Ruski predsjednik Vladimir Putin je pobunu nazvao izdajom, nožem u leđa, te je rekao da će obraniti Rusiju

Ruska privatna paravojna organizacija Wagner ušla je u Rusiju te su zauzeli jako važan Rostov na Donu, a tvrde da su zauzeli sve vojne institucije u gradu Voronjež, koji se nalazi na putu iz Rostova prema glavnom gradu. Voronjež se nalazi oko 500 kilometara od Moskve.

Wagner je gotovo sigurno zauzeo ključne sigurnosne lokacije

Ruski predsjednik Vladimir Putin je pobunu nazvao izdajom, nožem u leđa, te je rekao da će obraniti Rusiju.

Cijelu situaciju komentirao je Ramzan Kadirov, koji je istaknuo da je akcija PMC-a Wagner vojna pobuna i obećao je da će ta akcija biti ugušena.

“Ako se za to moraju poduzeti oštre mjere, mi smo spremni!”, napisao je Kadirov.

O cijeloj situaciji se oglasilo britansko ministarstvo vanjskih poslova.

“U ranim jutarnjim satima 24. lipnja 2023., svađa između Wagner grupe Jevgenija Prigožina i ruskog Ministarstva obrane eskalirala je u otvoreni vojni sukob.

U operaciji koju je Prigožin okarakterizirao kao ‘marš za slobodu’, snage Wagner grupe prešle su iz okupirane Ukrajine u Rusiju na najmanje dva mjesta”, pišu Britanci.

U Rostovu na Donu, Wagner je gotovo sigurno zauzeo ključne sigurnosne lokacije, uključujući stožer koji vodi ruske vojne operacije u Ukrajini, dodaju.

Daljnje jedinice Wagnera kreću se na sjever kroz oblast Vorenjež, gotovo sigurno s ciljem da dođu do Moskve.

Dodaju da postoji malo podataka o eventualnim borbama. “U nadolazećim satima lojalnost ruskih sigurnosnih snaga, a posebno Ruske nacionalne garde, bit će ključna za razvoj krize. To predstavlja najveći izazov ruskoj državi u posljednje vrijeme”, zaključuju, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari