DJEČAK TEŠKO OZLIJEĐEN

Video | Sve više nesreća s romobilima. Iz policije su otkrili koji dan ovog tjedna će biti fokus na vozačima!

Kako bi spriječila najteže nesreće prometna policija diljem Hrvatske započinje terensku represivnu akciju ‘Dani sigurnosti u prometu’

Teška prometna nesreća sinoć se dogodila u Gospiću – 12-godišnjak na električnom romobilu teško je ozlijeđen u sudaru s automobilom.

Policija još utvrđuje okolnosti nesreće, a dječak je s višestrukim prijelomima lubanje i krvarenjem u mozgu odmah prevezen u gospićku bolnicu. Zbog težine ozljeda helikopterom je potom prebačen u KBC Rijeka, a prema prvim informacijama nalazi se izvan životne opasnosti.

Voditeljica Odjela pedijatrijskog hitnog bolničkog prijema KBC-a Rijeka Ana Milardović ističe da je dječak kardiorespirativno stabilan, neourološki bez ispada, za sada nema indikacije za operacijsko liječenje, ali svakako traži daljnji i kontinuirani monitoring.

A upravo kako bi spriječila najteže nesreće prometna policija diljem Hrvatske započinje terensku represivnu akciju “Dani sigurnosti u prometu”. Fokus je na onim vozačima koji voze rizično i agresivno. Akcija se odvija u cijeloj Europskoj uniji.

Reporter Boris Mišević razgovarao je s pomoćnikom načelnika 2. postaje prometne policije Zagreb Daliborom Majsecom.

Kako ćete djelovati prema rizičnim vozačima? Imate li nove taktike, nove strategije ili klasična prevencija?

Akcija traje od danas do 22. rujna s fokusom na 18. rujna kada će biti pojačan nadzor svih policijskih uprava na području Republike Hrvatske jer je to Dan bez poginulih u prometu.

Taj dan potrudit ćete se da nemate poginulih u prometu. Je li moguće ostvariti ovaj cilj?

Maksimalan broj policijskih službenika, oprema, vozila bit će na svim cestama. Naglasak je na četiri ubojice u prometu. Pod tim podrazumjeva nepropisnu brzinu, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, droga i lijekova, nekorištenje sigurnosnog pojasa i ne propisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje.

Jeste li ovim akcijama učinili nešto u mentalnom smislu vozača, jer to je prvi problem?

Svaka akcija ima rezultate. Vidi se po analizama prometnih nesreća. Broj stradalih je sve manji. To je naš cilj i fokus je na tome. Napomenuo bi da imamo i fokus na mlade vozače i ilegalne auto utrke koje se odvijaju. Mi ta mjesta obilazimo.

Ovog vikenda idete i u hvatanje ileglnih vozača koji organizaciju ilegalne auto utrke?

U suradnji smo s trgovačim centrima gdje se oni okupljaju i predlažemo preventivne mjere i postavljanje prometne opreme za smirivanje prometa. Predlažemo i gradskim tijelima da se smanje brzina kretanja u zonama, prenosi Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari