PRIBLIŽAVA SE FRONTA

Video | Sve više oblaka, a navečer kiša. Izraženija promjena vremena u nedjelju

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj postupan porast naoblake

Anticiklona slabi dok nam se približava oslabljena fronta s nestabilnijim i vlagom malo bogatijim zrakom pa će tako sutra navečer biti više oblaka i malo kiše. No ujutro i prijepodne pretežno vedro, uglavnom uz samo visoke oblake. Ponegdje je moguća kratkotrajna magla u nizinama i kotlinama, ali lokalno i na moru, uglavnom na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana.

Vjetar slab ili će potpuno izostati, samo u gorju prema sredini dana ponegdje umjeren jugozapadni, a jutro malo manje hladno nego danas, u unutrašnjosti pri tlu uz slab mraz. Na kopnu od -2 do 2 Celzija, duž obale između 8 i 11.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj postupan porast naoblake. Navečer i u noći malo kiše, prolazno i pljuskovi, najprije na zapadnom dijelu, a može i zagrmjeti. Vjetar većinom slab, kasno poslijepodne i krajem dana ponegdje umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Bit će ugodno toplo – do čak 20 stupnjeva.

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu postupno sve više oblaka, ali i dalje djelomice sunčano. Kasno navečer na zapadnom dijelu past će malo kiše, a tijekom noći očekuje se i drugdje. Vjetar slab, a temperatura osjetno viša od današnje – oko 19 stupnjeva.

U Dalmaciji pretežno sunčano, samo će sjevernije kasno poslijepodne biti nešto više oblaka. Puhat će slab do umjeren, prema otvorenome moru prolazno i pojačan sjeverozapadnjak i zapadnjak, a temperatura se neće značajnije mijenjati – oko 18 Celzijevih stupnjeva, u zaleđu moguće i koji više.

Na sjevernom Jadranu i u gorju postupno sve oblačnije, a kasno poslijepodne i navečer malo kiše, najprije u Gorskom kotaru, a potom moguće i drugdje. Temperatura malo viša, osobito u gorju uz slab do umjeren jugozapadnjak.

Idućih dana na kopnu

Idućih dana na kopnu promjenjivo, do nedjelje i iznimno toplo za doba godine. Više oblaka u petak, samo prolazno prijepodne uz malo kiše, a zatim postupno razvedravanje u subotu ujutro lokalno magla. Izraženija promjena vremena u nedjelju – znači to češću, u zapadnim predjelima lokalno i obilnije oborine, a u najvišem gorju malo snijega i susnježicu. Zapuhat će umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak te će zahladiti na temperature primjerenije ožujku. Početkom novog tjedna samo prolazno stabilnije pred izgledno novo naoblačenje.

Idućih dana na moru

Na Jadranu pretežno sunčano. U nedjelju i utorak oblačnije s kišom i grmljavinskim pljuskovima, osobito krajem vikenda moguće i obilnim oborinama. Nakon prolaze bure u petak, u subotu jugo u jačanju na jako i olujno, a samo u ponedjeljak malo mirnije. Jutarnja temperatura bez veće promjene, a dnevna postupno sve niža, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari