SVE VIŠE PUTNIKA Hrvatske zračne luke ruše rekorde: zabilježen izniman porast prometa

Sve zračne luke zabilježile su rekordni rast letova u odnosu na prošlu godinu, a očekuje se i daljni rast tijekom sezone

U odnosu na isti mjesec prošle godine, zračne luke Split i Dubrovnik zabilježile su značajan porast prometa. Preko splitskog aerodroma u ovogodišnjem je travnju prošlo 123.320 putnika, čak 47.705 više nego u isto vrijeme lani, što predstavlja rast od 63%, piše Večernji list.

Zračna luka Dubrovnik zabilježila je 52% ili 50.500 putnika više nego u travnju 2016., dok se zračna luka Franjo Tuđman u prvom mjesecu poslovanja na svom novom terminalu, može se pohvaliti rastom broja putnika od gotovo 20%. Rast su zabilježili i Pula i Zadar.

Iz zagrebačke zračne luke kažu da su razlog njihovog rasta ove godine uskrsni blagdani, iako se, prema podacima, tome može pripisati samo manji postotak rasta. Direktor Zračne luke Dubrovnik rekao je da potražnja za letovima za Dubrovnik nadmašuje njihove najoptimističnije prognoze, jer imaju više letova, te su svi jako dobro popunjeni.

Prepostavlja se da uzroke treba tražiti i u geopolitičkoj krizi u nekim drugim turističkim zemljama, zbog kojih je Hrvatska profitirala. Dvoznamenkasti je rast tako za očekivati u Ćilipima, ali se na njega pripremaju i u Puli, gdje se očekuje rast prometa za 40% na razini godine, što je rezultat osam novootvorenih linija i pet novih aviokompanija, piše Večernji list.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj