GLAVATA ŽELVA

Sve zbog zagađenja mora: Uginuo Žorž, morska kornjača koja se liječila u pulskom Aquariumu

Foto: Aquarium Pula

Iz pulskog Aquariuma javljaju da je uginuo Žorž, jedinka glavate želve (Caretta caretta) koja je 29. prosinca 2021. stigla u Centar za oporavak morskih kornjača u vrlo teškom stanju.

– Kako bi saznali razlog smrti, jedinku smo predali Hrvatskom veterinarskom institutu gdje je predstojnik Odjela za patologiju, dr.sc. Željko Mihaljević, dr. med. vet. proveo autopsiju. Postmortalnom analizom utvrđeno je da se u probavilu Žorža nalazio ribarski najlon od 40-ak cm koji se nije mogao dijagnosticirati na rendgenskoj snimci. Najlon je izazvao nekrozu od preko 90% crijeva koja na žalost nije bila izlječiva, te jedinki nije bilo spasa, prenosi Glas Istre.

VIDEO DANA:

Da se prisjetimo, Žorž je pronađen 21. prosinca 2021. na obalama otoka Visa te mu je amputirana desna, prednja peraja. Bio je vidno neuhranjen pri čemu je primijenjen i poseban protokol ishrane, javljaju iz Aquariuma te dodaju: “Ovom prilikom zahvaljujemo se Hrvatskom veterinarskom institutu kao i svim ostalim suradnicima koji su nam pripomogli u spašavanju Žorža”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari