KAŽE DA SE POKAJAO

Svećenik koji je ranije optuživan za seksualne afere dobio novu župu

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Šumanovac je napomenuo da je prošao duhovno promišljanje i da se pokajao, a na pitanje je li sa ženama u župi Sikirevci imao kakve odnose seksualne prirode, rekao je da ne želi komentirati, a nije ni demantirao

Svećenik Stjepan Šumanovac, kojega su dok je bio župnik u Sikirevcima nedaleko Slavonskog Broda mještani optuživali za seksualne afere prošle godine, dobio je novu župu, ali ovoga puta u ulozi njezinog upravitelja, prenosi Brodska Stvarnost. Riječ je o župi u Selcima Đakovačkim.

Kako su napisali, đakovačko-osječki pomoćni biskup, Ivica Ćurić, ali i Šumanovac govore da je prošao duhovno promišljanje i da se pokajao.

Na novinarovo pitanje je li sa ženama u župi u Sikirevcima imao kakve odnose seksualne prirode, kazao je da ne želi komentirati, ali nije pokušao ni opovrgnuti. Rekao je i da se pokajao za svoje grijehe.

Podsjetimo, nakon što je u javnost izašla priča o aferama, Ćurić je za Brodsku Stvarnost rekao da su postigli neslužbeni usmeni dogovor kako Šumanovac više ne bi trebao dobiti svoju župu. Razgovarali su tada, naveli su, i o još dva svećenika koja bi trebala biti opomenuta zbog ponašanja, prenosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari